Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Καφρίλα



Ποτέ άλλοτε οι πολιτικές δυνάμεις της εξουσίας σε τούτη τη χώρα δεν συμπεριφέρονταν στο μεγαλύτερο κομμάτι πληθυσμού με τόση απαξίωση και χυδαιότητα, όπως σήμερα.
Δηλαδή στους φτωχούς (που οι ίδιοι φτώχυναν), τους απολυμένους (που οι ίδιοι απέλυσαν), τους άνεργους, στους συνταξιούχους, στους ανάπηρους, στους ανθρώπους χωρίς περίθαλψη, στους ανθρώπους του- στη χάση- και- -στη φέξη- μεροκάματου.
Τέτοια αντιμετώπιση σε όλο και αυξανόμενο τμήμα του λαού, ούτε στα μαύρα χρόνια του Εμφυλίου, τότε που η πολιτική εξουσία φέρονταν με απανθρωπιά και χυδαιότητα σε πληθυσμό που καθόριζε με βάση τα φρονίματά του.
Τώρα η καφρίλα εκ μέρους των κυβερνώντων διαχέεται σε όλο και περισσότερους.  
Εμπαίζουν τους πολίτες γιατί δεν έχει δουλειά, επειδή έχουν απαίτηση για φάρμακα, γιατί έχουν σπίτι, γιατί έχουν το θράσος και ζουν ακόμα.
Αυτοί που τους υποχρεώνουν να ζουν στην μιζέρια και ταυτόχρονα νομοθετούν ακριβοπληρωμένες αποδοχές για την πάρτη τους.
Που εξοντώνουν την πλειοψηφία του πληθυσμού στη φορολογία και οι ίδιοι φοροαπαλλάσσονται.

Το πιο ακραίο δείγμα αυτής της κτηνωδίας και της καφρίλας είναι ο Υπουργός Υγείας. Όταν σε διάλογο με πολίτη στο τουίτερ που του υπενθύμισε τις υψηλές αμοιβές των βουλευτών και τον ρώτησε γιατί άραγε δε μπορεί να ζει αξιοπρεπώς με 2 χιλιάδες ευρώ ο ίδιος. Τα 4 παραπανίσια χιλιάρικα τι τα θέλει, του απαντά: «Με αυτά τα 4 χιλ πληρώνω γραφεία, ταξίδια, δώρα κλπ»
«Και τι μας νοιάζει εμάς αν θες να κάνεις ταξίδια και δώρα και να κόβεις πίτες στο Πρέζιντεντ ρε φίλε;»
Και η αφοπλιστική απάντηση εκ μέρους του Υπουργού: «Ενδιαφέρει όμως τους ψηφοφόρους μου. Ξύδι!»

Ένας άλλος κυβερνητικός βουλευτής ο Ιορδάνης Τζαμτζής υποστήριξε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι ούτε αυτά τα 6 χιλιάρικα που παίρνουν καθαρά οι βουλευτές δεν τους επαρκούν και υπάρχουν συνάδελφοί του που πεινάνε και «κάνουνε το σκατό τους παξιμάδι» (κατά λέξη), για να επιβιώσουν.
(μετά το 2ο λεπτό)

Τόσο κυνικά, τόσο ξετσίπωτα, μας πετάνε και τα περιττώματά τους στη μούρη.

2 σχόλια:

  1. Αυτο,δειχνει το μεγεθος της ξεφτιλας μας!Γελανε μες τα μουτρα μας γιατι μας θεωρουν προβατα!Σε χαιρετω κι εδω καλη μου! ΒΑΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ σ'αυτό το συμπέρασμα καταλήγω, Βάσω μου: Μας συμπεριφέρονται με τόση απαξίωση και χυδαιότητα, γιατί τους το επιτρέπουμε.
    Να 'σαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή