Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Μάγοι, ξόρκια και μαντζούνια.



Αυτή η είδηση αφορά μια τριτοκοσμική και καταραμένη χώρα, την Καμπότζη.
Στο άκουσμα μιας τέτοιας είδησης παλαιότερα, ίσως μειδιούσαμε ειρωνικά. Όχι, σήμερα όμως.
Εμείς που έχουμε συνειδητοποιήσει πόσο ραγδαία και τραγικά η χώρα μας έχει μεταβληθεί σε μια εξαθλιωμένη τριτοκοσμική χώρα, περιμένουμε λίαν συντόμως να δούμε παρόμοια φαινόμενα και στη χώρα μας.

Σ’ αυτήν τη χώρα που θα έχει νοσηλεία και θα ζει μόνο όποιος έχει λεφτά.
Που οι δαπάνες για την Υγεία των πολιτών θεωρούνται ένα περιττό βάρος και πρέπει να μειωθούν έως μηδενίσματος. Που ο Υπουργός Υγείας της δεν αποτελεί  τίποτα άλλο από ένα ντήλερ των ιδιωτών- εργολάβων της Υγείας, όπως αποδεικνύει κάθε δημόσια δήλωσή του.
Που πεθαίνουν άρρωστα παιδιά περιμένοντας στις λίστες αναμονής για εγχείριση. Που όποιος τύχει αιφνιδίως να νοσηλευτεί σε δημόσιο Νοσοκομείο από 1-1-2014 θα πρέπει να πληρώσει νοσήλια αλλιώς θα χρωστά το οφειλόμενο ποσό στο Δημόσιο και θα κινδυνεύει να του κατάσχει η Εφορία ό, τι περιουσιακό στοιχείο διαθέτει.
Σ’ αυτή τη χώρα που το ασφαλιστικό σου ταμείο που πλήρωνες τόσα χρόνια με συνέπεια με τον κόπο σου, θα σου παρέχει υποχρεωτικά μόνο φτηνά γενόσημα, τα άλλα τα καλά φάρμακα θα πρέπει να τα πληρώνεις μαύρο χαβιάρι.
Σ’ αυτή τη χώρα που καταργείται το Δημόσιο Σύστημα Υγείας (ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης), σ’ αυτή τη χρεοκοπημένη χώρα που καταρρέει, το άκουσμα τέτοιων χαρισματικών μάγων- θεραπευτών, θα αποτελεί σε λίγο την τελευταία ελπίδα των εξαθλιωμένων αρρώστων.

Άλλωστε πόσο μας χωρίζει από το Μεσαίωνα, από την εποχή που η ιατρική ασκούνταν αποκλειστικά από την αφαίμαξη με βδέλλες και τα μαντζούνια;
Ένα- δυο μνημόνια δρόμος.

2 σχόλια:

  1. τα ισοπεδωνεις ολα αδικα. τα ματζουνια ειναι τα φαρμακα που χρησιμοποιουντε κατι αιωνες τωρα σε καθε γωνια της γης. και ευτυχως τα ξανανακαλυψαμε προσφατα.

    μαγοι και ξορκια ειναι αλλη ιστορια και καλο θα'ναι να παραμεινει παρελθον για την ανθρωποτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε, τα μαντζούνια θα 'ναι το τελευταίο μας καταφύγιο σε ώρες ανημποριάς και αρρώστιας.
      Εγώ ήδη άρχισα και μαζεύω βοτάνια και συνταγές από κάτι γριές. Ίσα που προλαβάινω πριν τα τινάξουν.
      Τώρα βρίσκομαι στη συνταγή για το κατάπλασμα.

      Διαγραφή