Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Στα 586 ευρώ (μεικτά) θα πέσουν 350.000 ανειδίκευτοι εργάτες



«Λήγει στις 14 Μαΐου η ισχύς της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), καθώς και ο χρόνος της μετενέργειας για 45 κλαδικές συμβάσεις.
Πρόκειται για κλαδικές συμβάσεις που αφορούν κατηγορίες εργαζομένων στους κλάδους των τραπεζών, στη χημική βιομηχανία, στην ποτοποιία, στα τυποποιημένα τρόφιμα, στις εταιρίες αναψυκτικών, στα ασφαλιστικά πρακτορεία, στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις, στις βιομηχανίες απορρυπαντικών, παστερίωσης γάλακτος και αρτοποιίας, στην καπνοβιομηχανία, στα καταστήματα πώλησης κρέατος, οι γεωπόνοι και οι ηλεκτροτεχνίτες.

Αντιμέτωποι με μειώσεις βρίσκονται και οι 350.000 ανειδίκευτοι εργάτες που υπόκεινται στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), αφού εάν δεν υπογραφεί νέα θα εφαρμοσθεί ο κατώτατος μισθός που προβλέπεται από το νόμο και που είναι 586 ευρώ μεικτά και 511 ευρώ, για τους νέους έως 25 ετών.»

Το σύνθημα στον τοίχο: «Είμαστε όλοι μετανάστες», επιτέλους δικαιώνεται!
Στην καλύτερη περίπτωση (το ανώτερο), ένα εικοσάρικο μεροκάματο για τους ανειδίκευτους εργάτες, δηλαδή ένα σωρό κόσμο απολυμένο από διαφορετικές- άσχετες δουλειές που απλώς θέλει να κάνει καμιά δουλειά του ποδαριού για να θρέψει την οικογένειά του, προσωρινά.

Κάποιοι έχουν πολύ σοβαρούς και σοφούς λόγους να υποστηρίζουν την παρουσία λαθρομεταναστών στη χώρα.
Και ανεπίσημα (στην αγορά εργασίας) και επισήμως (με τη βούλα του κράτους), ντόπιοι και λαθρομετανάστες ίδιο μεροκάματο. Της πείνας.

Αν αυτό δεν είναι δείγμα άρσης του ρατσισμού, ισότητας και αδερφοσύνης, τότε τι είναι συντρόφια;

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Όλοι μετανάστες! Εξαθλιωμένοι, αμοιβόμενοι με ψίχουλα, χωρίς πατρίδα, νομάδες, διακονιάρηδες στον τόπο μας, σε άλλους τόπους.Τρύπια σύνορα. Τέρμα τα έθνη -κράτη. "Τρόφιμοι σ' ένα οικουμενικό πανδοχείο" που έλεγε και ο ποιητής. Απόκληροι.
      Ζήτω η Πλανιτική Οικονομία!
      Όλη η χώρα μια ΕΟΖ. Και αν δε βρουν ντόπιους εργάτες θα προμηθευτούν απ' τους ξένους. Ήδη το έχουν νομοθετήσει με το νόμο για τα στρατόπεδα.
      Φρίκη...

      Διαγραφή