Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Μας πάνε γ..μιώντας.



3 χρόνια μετά από εκείνη την αποφράδα μέρα της πρώτης δανειακής σύμβασης, από εκείνο το καταραμένο δάνειο των 110 δις ευρώ που θα μας έσωζε λέει από το δημόσιο χρέος και ακόμα δεν έχουμε εισπράξει από τις ξένες δυνάμεις ολόκληρο το ποσό, καταπώς φαίνεται.

Μόλις χτες νομοθετήθηκαν  ανάμεσα στα άλλα οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων για πρώτη φορά στην ιστορία και η μείωση του κατώτατου μισθού στα 427 ευρώ αν είσαι νεαρός και στα 490 αν είσαι γεροντότερος, ώστε να μας δώσουν 2,8 δις από τη δόση των 8,8 δις ευρώ εκείνου του δάνειου.
Με το σταγονόμετρο. Τώρα έχουμε και δόσεις της δόσης! Αυτές θα κατανεμηθούν σε 3 εισπράξεις μέσα στο Μάιο που θα περάσουν από σαράντα ελέγχους και εγκρίσεις του ΔΝΤ της Τρόικας, του άντρα της Μέρκελ και της παραδουλεύτρας της, μέχρι να συμπληρωθεί το τερατώδες νούμερο των 8,8 δις ευρώ.
Κάθε φορά που μας δίνουν λίγα- λίγα λεφτά σαν χαρτζιλίκι, ζητούν να ψηφίσουμε με την οκά μέτρα εκποίησης της χώρας και εξαθλίωσης των κατοίκων της. Κι αν είμαστε καλά και υπάκουα παιδάκια θα πάρουμε και την επόμενη. Τέτοια γυφτιά τέτοια ζητιανιά!

Και υπάρχει άλλη μια δανειακή σύμβαση περισινή για 130 δις ευρώ. Σωστά;
Πού είναι τα λεφτά; Πότε θα τα πάρουμε και έναντι τίνος ανταλλάγματος; Τι άλλο απόμεινε για ξεπούλημα;
Αναρωτιέται άραγε κανείς άλλος πολίτης σε τούτη τη χώρα όταν ακούει για μέτρα που πρέπει να πάρουμε ώστε να επιτύχουμε την εκταμίευση της δόσης, που να αναρωτιέται: "ποιας γαμημένης δόσης"; "Ποιανού δανείου";

Κάθε φορά μ’ ένα ψαλίδι στο χέρι και μια χερούκλα έτοιμη να αρπάξει. Κόψε μισθούς και συντάξεις για να σου δώσουμε τούτη τη δόση, ανέβασε το ΦΠΑ, βάλε φόρο στα σπίτια για να σου δώσουμε την επόμενη, κόψε τα δώρα, κόψε τα προνιακά επιδόματα για να σου δώσουμε την άλλη, κλείσε σχολειά, νοσοκομεία, κλείσε στρατόπεδα, πούλησε τη δημόσια περιουσία σου για να πάρεις την μεθεπόμενη, ξαναμείωσε τους μισθούς, απόλυσε κόσμο, κλείσε δημόσιες υπηρεσίες, πούλα λιμάνια, αεροδρόμια, νερά, τους τάφους των παππούδων σου, πούλα, πούλα, κόψε, κόψε…
3 χρόνια τώρα μας πάνε γαμιώντας τα καθάρματα.
Και το πιο τραγικό δεν είναι πως έχουμε αυτές τις εθελόδουλες κυβερνήσεις που υπακούουν στις εντολές των δανειστών, αλλά πως όλα αυτά που νομοθετούν εμείς τους τα έχουμε επιτρέψει.
Τους επιτρέπουμε να ασελγούνε στην πατρίδα και στις ζωές μας.
Δε γνωρίζω ποια άλλη ανώμαλη απαίτηση είμαστε διατεθειμένοι να τους επιτρέψουμε ακόμα, για να μας δώσουν την επόμενη δόση ή την δόση με το νούμερο 15…

Σημ: Γ. Στουρνάρας Υπουργός Οικονομικών, χτες το βράδυ στη Βουλή: «Και τα 490 ευρώ είναι όντως χαμηλός μισθός -αλλά μην ξεχνάτε πως μιλάμε για ανέργους. Θα είναι μια ανακούφιση γι’ αυτούς».

Ε, ας μιλήσουν οι άνεργοι από εδώ και εμπρός. Αν έχουν αυτοσεβασμό και αν αισθάνονται άνθρωποι. Και όχι υπάνθρωποι, όπως υπαινίχθηκε ο υπουργός.

2 σχόλια:

  1. http://pistos-petra.blogspot.gr/2013/04/blog-post_29.html

    Άσε με Ανατολή γιατί κοντεύω να πάω στο φρενοκομείο. Τυχαία πέρασαν 400 χρόνια παλιότερα, μέχρι να αντιδράσουν οι Έλληνες τελικά το 1821;..
    Τι φάρα είμαστε τελικά; Δουλοπρεπείς ή παρτάκηδες;
    Στη δουλειά μας κάνουν ψυχολογικό πόλεμο όλη μέρα. Κοινώς, άμα έχεις δουλειά (ΑΜΑ έχεις!) στη βγάζουνε ξινή από τη μύτη, για να μάθεις μ@λ@κ@, που έχεις και το..προνόμιο να δουλεύεις και τολμάς και να ανασαίνεις κι από πάνω κι απαιτείς και να πληρώνεσαι χωρίς ψυχολογικό κόστος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε καλή μου, πόσες φορές θα το πούμε και ξανα-μανα θα το ξαναπούμε ;
    ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ !!!!!!
    Τις παίρνουν οι ομολογιούχοι δανειστές που λήγουν τα ομόλογά τους, τις παίρνει η ΕΚΤ (που κατέχει ΠΛΕΟΝ το μεγαλύτερο μέρος των ομολόγων μας), τις παίρνουν οι τόκοι και τα χρεωλύσια που θέλουν να πληρωθούν στην ώρα τους.

    Τί ψάχνεις να βρείς τα δάνεια και τα ποσά ;;;;
    Μας τριπλοχρεώνουν με δάνεια για να τους πληρώνουμε τόκους, χρεωλύσια και ομόλογα που σκάνε.
    Τί δέν καταλαβαίνεις ;;;;;;

    Χαιρετισμούς
    Πούπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή