Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Επιτέλους θα γίνουμε Ελβετία!



Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις που κράτησαν ένα ολόκληρο μήνα, οι κυβερνητικοί εταίροι αποφάσισαν σχετικά με τις απολύσεις στο Δημόσιο. Για ορεκτικό έχει 4.000 και για κυρίως πιάτο 11.000 απολύσεις. Οι εταίροι της συγκυβέρνησης κατάφεραν τρομερή επιτυχία απέναντι στις απαιτήσεις της τρόικας που ζητούσε 25.000 κεφάλια, κατεβάζοντας τα, κατά 10 ολόκληρες χιλιάδες κάτω.
Βενιζέλος και Σαμαράς ζήτησαν τα κριτήρια απόλυσης να είναι πολύ αυστηρά, αλλά μετά από τη σθεναρή αντίσταση του Κουβέλη που τους απείλησε πως θα τρώει σκόρδα κάθε φορά που είναι να συνεδριάζουν και θα τους πνίξει στη μπόχα, υποχώρησαν και αποφάσισαν να γίνουν πιο ελαστικοί και ανθρώπινοι.
Έτσι οι 4.000 που θα φύγουν φέτος θα είναι όσοι έχουν κατηγορηθεί για βρωμοδουλειές σύμφωνα με το Νόμο 4093/2012, ακόμα και αν τους έχει κατηγορήσει η γειτόνισσα ότι της ρίχνουν μπουγαδόνερα από το μπαλκόνι. Σαμαράς και Βενιζέλος για να μεγαλώσουν το νούμερο ζητούσαν επίμονα να απολύονται όσοι δεν είναι ευπρεπώς ενδεδυμένοι στη δουλειά τους ή είναι αξύριστοι. Ο Κουβέλης σε μια ένδειξη ανθρωπιάς θεώρησε το ενδυματολογικό κόκκινη γραμμή, διότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά και ντύνεται με τα κουρέλια, άσε που κάνει μπάνιο κάθε Σάββατο.

Για του χρόνου αφού θα έχουν αυτοπυρποληθεί, κρεμαστεί καμία 50αριά από τους φετινούς απολυμένους και έχει ξεχαστεί το θέμα, θα πάρουν περισσότερα κεφάλια γιατί θα έχουν προλάβει να εφαρμόσουν αξιολόγηση. Έτσι όλα τα χάπατα θα πιστέψουν ότι φεύγουν οι άχρηστοι.
Είπαν να κουβεντιάσουν λίγο και τα κριτήρια της αξιολόγησης παρόλο που είναι νωρίς ακόμα και άρχισαν να ρίχνουν ιδέες στο τραπέζι. Ο Σαμαράς πρότεινε να αξιολογούνται οι υπάλληλοι για το αν μπορούν να αντέξουν μια βδομάδα νηστικοί.  Η αντοχή στην ξενηστικωμάρα θα ήταν δείγμα ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι γεροί και άξιοι για εργασία όπως απαιτούν οι σκληρές συνθήκες στη χώρα. Ο Βενιζέλος που στο μεταξύ είχε τσακίσει 5 τυρόπιτες, 3 μακαρονάδες και ένα σπληνογάρδουμο και πάλι ένοιωθε λιγούρα, αρνήθηκε να δεχτεί ένα τόσο απάνθρωπο κριτήριο.
Ο Κουβέλης τότε πρότεινε οι δημόσιοι υπάλληλοι να εξετάζονται στην αποστήθιση Καβάφη ή του ποιητή Μπογδάνου και σε ασκήσεις υπομονής. Δηλαδή όποιος καταφέρνει να τα βγάλει πέρα με 800 εξαγριωμένους πολίτες στην ουρά χωρίς να εκνευριστεί, υψώσει τον τόνο της φωνής κλπ, αυτός θα κρίνεται ικανός να παραμείνει στην υπηρεσία. Οι υπόλοιποι να πάνε στο διάολο ή να πάνε για μαθήματα γιόγκας.

Μετά το πέρας της σύσκεψης δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι όλοι αυτοί που απολύονται είναι άχρηστοι κι βάρος στην κοινωνία και ότι μετά τις απολύσεις θα προσλάβουν τον ίδιο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων για να τους αντικαταστήσουν, αλλά από τους καλούς.
Μέχρι και οι δημοσιογράφοι που έχουν χύσει τόνους μελανιού και σάλιου 2 χρόνια τώρα για την «αναδιάρθρωση» και «εξυγίανση» του Δημοσίου, κόντεψαν να κατουρηθούν από τα γέλια.

Οι υπόλοιποι καθυστερημένοι μετά τόση προπαγάνδα υπέρ των απολύσεων τόσο καιρό, θα πιστέψουμε πως όταν ξεκουμπιστούν επιτέλους και πάνε στον αγύριστο οι δημόσιοι υπάλληλοι, η χώρα θα γίνει Ελβετία.

Χαλάλι οι 3χρονες θυσίες! Αναμένουμε όλο ανυπομονησία και γλυκιά προσμονή το προσεχές διάστημα, το ελβετικό θαύμα...  

2 σχόλια:

  1. Χαχαχαχα! Πάντα εμπνευσμένη!

    Καλή και όμορφη Κυριακή Ανατολή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μοναδικό όμορφο της Κυριακής προβλέπεται το αρνάκι με τις αγκινάρες που μαγειρεύω...
      Καλή Κυριακή και σε σενα με πολλές όμορφες ανοιξιάτικες στιγμές...

      Διαγραφή