Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ταλαίπωρο νησί, οι λεπροί σε φρόντισαν…



Το νησί της Σπηναλόγκας έγινε ευρέως γνωστό στο πανελλήνιο μετά την προβολή της εξαιρετικής σειράς: «Το νησί» από την τηλεόραση το 2010. Του τελευταίου ποιοτικού σήριαλ που πρόβαλλε η ελληνική τηλεόραση πριν αρχίσει και προβάλλει σκουπίδια και σκατά εγχώρια και τούρκικα, λόγω χρεοκοπίας.
Έκτοτε το νησάκι των λεπρών και η ευρύτερη περιοχή του Λασιθίου γνώρισε τεράστια επισκεψιμότητα, προβολή, οικονομική άνθιση κλπ.
Κάποιοι φωτισμένοι τοπικοί άρχοντες είπαν να συνεχίσουν την προβολή του νησιού, τώρα που πάλιωσε και το σήριαλ και το ομώνυμο μυθιστόρημα της Βικτώριας Χίσλοπ, μη και χάσουν την πελατεία.
Οι τοπικοί άρχοντες (συγκεκριμένα η Περιφέρεια Κρήτης) χρηματοδότησε με πολλές χιλιάδες ευρώ το συγκεκριμένο εγχείρημα, ευελπιστώντας ότι θα πάρει πίσω τα χρήματά της από την διαφήμιση της περιοχής.

Παραχώρησαν λοιπόν το χώρο του νησιού (τον αρχαιολογικό χώρο) σε έναν πυροβολημένο καλλιτέχνη που ακούει στο όνομα Κώστας Τσόκλης για να κάνει εκεί έκθεση με τα έργα του.  Πρόκειται για τον «πρωτοπόρο» ζωγράφο που είχε απασχολήσει στο παρελθόν την επικαιρότητα προκαλώντας σάλο με τις δηλώσεις του για τους βιασμούς των γυναικών το 2010 στη ΝΕΤ:   «Δεν καταλαβαίνω γιατί ο βιαστής είναι πιο κακός άνθρωπος από την κοπέλα που βγάζει τα βυζιά της έξω και προκαλεί. Τη βία τη ζητάει η ίδια, θέλει να τη βιάσουν».

Όταν οι περίοικοι, οι επισκέπτες αλλά και η Αρχαιολογική Υπηρεσία είδε τα εκθέματα του κυρίου, έφριξε.
Εκ των υστέρων διαμαρτυρήθηκαν για την προσβολή στο χώρο και την καταστροφή στα μνημεία που προκάλεσε ο ζωγράφος.
Πάρτε μια γεύση από την εικαστική παρέμβαση του καλλιτέχνη (Σημ: Οι μουτζαλιές στους τοίχους δεν είναι από χούλιγκανς, αλλά απ' τον καλλιτέχνη):

Περισσότερα για το θέμα θα βρείτε εδώ.





Οι φωτογραφίες είναι του δημοσιογράφου- συγγραφέα
Νίκου Ζερβονικολάκη




συγγραφέα, Νίκο ΖερβονικολάκηΠηγή: www.paraskhnio.gr
-συγγραφέα, Νίκο ΖερβονικολάκηΠηγή: www.paraskhnio.gr
-συγγραφέα, Νίκο ΖερβονικολάκηΠηγή: www.paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου