Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Γιατί κύριε;



-Γιατί κύριε είστε μουτρωμένος;
-Δυο νέα παιδιά πέθαναν τη νύχτα από ένα μαγκάλι με κάρβουνα που έβαλαν στο δωμάτιό τους.
-Γιατί κύριε;
-Για να ζεσταθούν με τα κάρβουνα.
-Γιατί κύριε δεν άναψαν το καλοριφέρ;
-Γιατί δεν είχαν λεφτά για να αγοράσουν πετρέλαιο.
-Γιατί κύριε δεν είχαν λεφτά;
-Γιατί οι γονείς τους ήταν φτωχοί και άφραγκοι.
-Γιατί κύριε;
-Γιατί αυτοί που κυβερνούν αδειάζουν τις τσέπες των μεγάλων για να ξεπληρώνουν τα δανεικά που δανείζονται απ τους ξένους.
-Γιατί κύριε δανείζονται αυτοί που κυβερνούν;
-Γιατί έχουμε το ευρώ για νόμισμα και όποιος έχει ευρώ πρέπει να δανείζεται από ξένες τράπεζες για να έχει ευρώ.
-Και γιατί κύριε πρέπει να έχουμε το ευρώ κι όχι άλλο νόμισμα;
-Γιατί οι γονείς σας είναι τόσο ξεφτιλισμένοι που φοβούνται μήπως χάσουν τα παραδάκια που έχουν στην τράπεζα. Φοβούνται πως αν φτιάξουμε δικό μας νόμισμα θα χάσουν τις καταθέσεις τους.  Γιατί οι γονείς σας και οι παππούδες σας φοβούνται να ζήσουν ανεξάρτητοι χωρίς νταβατζήδες και κηδεμόνες. Γιατί είναι τόσο χέστηδες που δεν τολμούν να κάνουν ένα βήμα προς την ανεξαρτησία τους. Γιατί και οι δάσκαλοί σας είναι τόσο ρεζίληδες που το Σάββατο που θα ‘πρεπε να διαμαρτυρηθούν για τα χάλια στα σχολεία μας σ' όλη τη χώρα, πήγαν καμιά εικοσαριά όλοι κι όλοι.
Γιατί οι άνθρωποι σε τούτη τη χώρα προτιμούν να φάνε τις σάρκες των παιδιών τους παρά να ζήσουν ελεύθεροι. 
Γιατί οι άνθρωποι σε τούτη τη χώρα προτιμούν ευρώ και κακό θάνατο, παρά οτιδήποτε άλλο.

Κατάλαβες Κατερίνα;
-Κατάλαβα κύριε γιατί έχει τα νεύρα του ο μπαμπάς μου κάθε μέρα και τσακώνεται με τη μαμά μου.
-Γιατί έχει τα νεύρα του ο μπαμπάς σου, Κατερίνα;
ταίει το ευρώ κύριε που φοβάται να διώξει, για να έχουμε κι εμείς πετρέλαιο και όχι την ξυλόσομπα που μας πνίγει κάθε βράδυ στον καπνό...

5 σχόλια:

  1. Γιατι ειναι πιο ευκολο να αναθεματιζεις τα "μαλακισμενα"που αντιδρουν ισως οχι με το πιο σωστο τροπο,απο το να σηκωθεις απο τον καναπε σου και να διεκδικησεις εναν πιο δικαιο κοσμο για τα παιδια σου! ΒΑΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί ο μπαμπάς σου μεγάλωσε με το καπιταλιστικό όνειρο και τώρα που αυτό εξελίχθηκε σε εφιάλτη, φοβάται να ξυπνήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνομιλία (όχι φανταστική)μεταξύ δύο φιλενάδων εκ των οποίων η μία είναι ιδιωτική υπάλληλος και η άλλη δασκάλα (χρόνος συνομιλίας : παραμονή πανελλαδικής απεργίας) :

    Εγώ θα απεργήσω αύριο (λέει η ιδιωτική). Τα εργοδοτόσκυλα γυρνάνε γύρω-γύρω και απειλούν ευθέως ότι όποιος δέν έρθει αύριο θα δεί την πόρτα της εταιρείας. Χέστηκα όμως γιατί αυτά τα 700 ευρώ που μου δίνει τον μόνον που διευκολύνει για να συνεχίσει να με γδέρνει, έχω δέν έχω, είναι η εφορία.

    Εγώ αποκλείεται να απεργήσω (λέει η δασκάλα η δημόσια). Είχα όλη την καλή διάθεση, αλλά μετά απο συζήτηση που κάναμε μεταξύ μας οι δάσκαλοι όλοι είχαν και κάποιο σοβαρό οικονομικό λόγο να μήν θέλουν να τους κοπεί το μεροκάματο. Ε, λοιπόν εγώ τί θα παριστάνω ; Τον μαλάκα ; Και εγώ έχω λόγους να χρησιμοποιήσω και να μήν χάσω το μεροκάματό μου.

    Εδώ σταματάει η περιγραφή......και το συμπέρασμα ένα : Αυτοί είμαστε οι Ελληνες (ραγιάδικο ντι-εν-ει)και δέν αλλάζουμε. Οσο και να χτυπάμε τον κώλο μας κάτω για αλλαγή, θα παραμείνουμε μειοψηφία.
    Μήπως να το πάρουμε αλλοιώς (σάν μειοψηφία) και να το ρίξουμε στο αντάρτικο ;

    Φιλιά πολλά
    Πούπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Πούπα,
      "Ουδείς μωρότερος των ιατρών, αν δεν υπήρχαν οι διδάσκαλοι» Κ. Βάρναλης

      Κατά τα άλλα, οι νεοέλληνες εκτός από το ραγιαδισμό τον οποίο περιγράφεις, χαρακτηρίζονται και από ένα τεράστιο ενοχικό σύνδρομο (εξού και η παγκάλια ρήση). 30 χρόνια είναι αυτά.2 γενιές μεγάλωσαν μεσα στη μάσα.
      Οι υπόλοιποι, αργά ή γρήγορα θα επιχειρήσουν το τελευταιο. Ο Θεός να βάλει το χέρι του! Γιατί ποιος θα χειραγωγήσει όλους αυτούς και πότε θα τους στρατολογήσει και τους χρησιμοποιήσει ο εχθρός, ουδείς γνωρίζει...

      Διαγραφή