Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Χαλάρωση; Ακόμα δεν αρχίσαμε μωρό μου…



Ρωτήσανε χτες αυτό το σίχαμα που είναι υπουργός οικονομικών (που λίγα να είναι τα χρόνια του, με αφορμή τη γιορτή του), αν έχει σκοπό να μειώσει το φόρο στο πετρέλαιο, με αφορμή το χιονιά και τον κόσμο που ψοφά από το κρύο. Και εκείνος δήλωσε πως δεν υπάρχει πιθανότητα χαλάρωσης για το ‘13 και είναι απαράδεκτο ακόμα δεν άρχισε η χρονιά και να ζητάμε να χαλαρώσουν τα λουριά, γιατί πώς αλλιώς θα μας δώσουν την επόμενη δόση, πάνω που κερδίσαμε την εμπιστοσύνη τους;
Πόσο πιο καθαρά να σας το πει δηλαδή ο αγνός δωσίλογος; Μη μου ζητάτε να σας δώσω χάρη, χέστηκα αν θα πάτε στον τάφο, αρκεί να συνεχίσουν να μας δανείζουν για να τους ξεπληρώνουμε τα δάνεια.

Πώς το είπε ο αρχηγός; Και στα τέσσερα αν μας ζητήσουνε να στηθούμε, εμείς θα τους κάτσουμε.
Κάτσετε λοιπόν στα τέσσερα πουλάκια μου (εσάς αφορούσε η στάση σώματος, όχι τον ίδιο) και περιμένετε να περάσει ο χειμώνας. Στο μεταξύ απολαύστε το επόμενο επεισόδιο με το Μοχάμετ στην τηλεόραση και τη διαδρομή της λίστας Λαγκάρντ. Όσοι επιζήσετε θα βιώσετε την ευτυχία της επόμενης δόσης και της παραμονής μας στο ευρώ.
 
Άλλωστε οι άνθρωποι το έχουν δηλώσει καθαρά: Θα κάνουμε οποιαδήποτε θυσία αρκεί να παραμείνει η χώρα στον παράδεισο του ευρώ.
Κι ο Παράδεισος ως γνωστόν είναι δροσερός, δεν είναι καυτός σαν την κόλαση. 

Δείτε λοιπόν το ψύχος από την αισιόδοξη σκοπιά του: ότι είναι μια προσομοίωση της δροσιάς του Παραδείσου…

2 σχόλια:

  1. Βασικά αν έχεις λιγάκι νιονιό θα πρέπει να καταλάβεις ότι με τόσο που κοστίζει το πετρέλαιο δεν βάζει κανείς. Περιμένουν να πληρώσουν τη δόση από αυτό το φόρο; Θα περιμένουν πολύ μάλλον.
    Καληνύχτα από τις παγωμένες Σέρρες... ξεπαγιάσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη φίλη, σε σκέφτομαι με συμπαθεια... Μετά τα όσα μας έχουν περιγράψει για τις καιρικές συνθήκες συγγενείς που είχαν ερθεί εκεί με μετάθεση!
      Εδώ τουρτουρίζουμε με τους 6-7 βαθμούς το βράδυ, φαντάσου να ζούσαμε εκεί! Απορούμε πώς ζούνε οι φτωχοί...

      Διαγραφή