Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Περισσεύματα κι ελλείμματα



Διαβάζοντας την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών, αντιλαμβάνεται κανείς πως η υπερδύναμη της Γερμανίας έχει δύο σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσει: την έλλειψη σε όργανα μεταμόσχευσης και το περίσσευμα των γερόντων.
 
Έτσι με αφορμή ένα σκάνδαλο στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Λειψίας (ναι και στη χώρα του Σόιμπλε, υπάρχει διαφθορά),  μαθαίνουμε ότι στη Γερμανία "οι ανάγκες για μοσχεύματα έχουν αυξηθεί πολύ καθώς υπάρχουν 12.000 Γερμανοί που περιμένουν μόσχευμα, τρείς φορές δηλαδή περισσότεροι από τον αριθμό των μοσχευμάτων που μπορούν να βρεθούν. Κάθε μέρα πεθαίνουν στη Γερμανία τρεις ασθενείς επειδή δεν καταφέρουν να βρουν μόσχευμα. Στο μεταξύ, λόγω αυτών των σκανδάλων μειώνεται ο αριθμός των Γερμανών που επιθυμούν να δωρίσουν τα όργανά τους μετά θάνατον".

Το θέμα της διάθεσης οργάνων προς τους Γερμανούς θα λυθεί οσονούπω. Καθώς από την 1-6-2013 τίθεται σε ισχύ ο Νόμος 3984/ΦΕΚ 150/Α/27.06.2011, που ψηφίστηκε επί ΓΑΠ, σύμφωνα με τον οποίο όλοι οι Έλληνες γίνονται υποχρεωτικά δότες οργάνων, εκτός κι αν  "όσο ζούσαν δεν είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους", έχουν πάει να δηλώσουν στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων ότι "σε περίπτωση θανάτου δεν επιθυμούν να ληφθούν τα όργανά τους προς μεταμόσχευση".


Μην ανησυχείτε λοιπόν (πλούσιοι Γερμανοί). Το προτεκτοράτο μας θα γίνει σύντομα  μια τεράστια αποθήκη οργάνων. Σκώτια θέλετε, καρδιές, μάτια, νεφρά,  ό, τι επιθυμείτε από εδώ θα το προμηθεύστε.

Ένα άλλο θέμα που έχουν οι Γερμανοί είναι πώς να ξεφορτωθούν τη σαβούρα τους. Δηλαδή τους γερόντους τους. Οι οποίοι ως γνωστόν ως συνταξιούχοι δεν παράγουν τίποτε. Κι όποιος δεν παράγει, μόνο φύρα είναι για την υπερδύναμη. Η οποία φροντίζει να τους ξεφορτώνεται σε τριτοκοσμικές χώρες και να ζουν για το υπόλοιπον τους βίου τους ζωή χαρισάμενη και φτηνή.

Έτσι λοιπόν δε θα μου προκαλέσει έκπληξη αν εντός των επομένων ημερών η όμορφη αλλά ξιπασμένη Υπουργός τουρισμού μας ανακοινώσει περιχαρής ότι βρήκε άλλον ένα τρόπο να φέρει τουρισμό στην Ελλάδα. Να κλείσει διακρατική συμφωνία με τη Γερμανία για να γίνει η χώρα μας χώρος υποδοχής για τον γεροντικό τουρισμό (με εισιτήριο άνευ επιστροφής). Και να ενισχύσει του ξενιστικωμένους ξενοδοχοϋπάλληλους που βρίσκονται στα όρια τους. Θα το παρουσιάσει μάλιστα σα μεγάλη επιτυχία της Κυβέρνησης και ένα ακόμα βήμα για την ανάπτυξη. Να γηροκομούμε τους παλιόγερους που οι δικοί τους (η χώρα τους και οι οικείοι τους), έχουν για πέταμα. Θα αναφέρει τα ιλιγγιώδη ποσά από τα ασφαλιστικά τους ταμεία που θα εισέλθουν στη χώρα.

Οι δικοί μας γερόντοι πάλι, ας πεθαίνουν χωρίς φάρμακα, γιατρούς και θέρμανση. (Οι αναίσχυντοι που ανάβουν ξυλόσομπες για να ζεσταθούν και μολύνουν τον καθαρό ουρανό!). Ποιος χέστηκε για το ντόπιο πληθυσμό.
Το κυριότερο είναι ότι μπήκαμε στην τροχιά της ανάπτυξης και αποφύγαμε τον Αρμαγεδώνα της δραχμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου