Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Μαθηματικά Γ' Δημοτικού



Στην σελίδα 78 του Κρατικού Προϋπολογισμού 2013, στον Πίνακα 3.9, διαβάζουμε ότι μόνο μέσα στο 2013 έχουν προβλέψει ότι θα καταβάλουν σε τόκους, χρεολύσια και γενικά στην εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους το ποσό των 67,197 δισ. ευρώ τουλάχιστον !

67,197 δισ. ευρώ, σε μία χρονιά μόνο, θα βγουν έξω από τη χώρα τη στιγμή που οι δαπάνες για τους μισθούς και τις συντάξεις (τα «έξοδα» δηλαδή όλων των χρηματοδοτούμενων από το δημόσιο), θα είναι 17,5 δισ. ευρώ!

Δηλαδή κορόιδο, αν δεν το έχεις καταλάβει μέχρι τώρα, και έχεις πειστεί πως με τις θυσίες σου και το λιγόστεμα της σύνταξής σου σώζεις την οικονομία της Ελλάδας, ακόμα κι αν για ένα ολόκληρο χρόνο συμφωνούσες να μην έπαιρνες δεκάρα τσακιστή για μισθό, τους δούλευες τζάμπα και αρνιόσουν να πάρεις σύνταξη, θα λείπανε από τα ταμεία του κράτους, ακόμα 50δις για να πληρωθούν οι δόσεις των δανείων. Όλα σου τα έσοδα να τους έδινες για ένα ολόκληρο χρόνο και πάλι δε θα φτάνανε.

Εκτός κι αν η πίστη σου για αυτούς που κυβερνάνε είναι τόση, που θα τους πρόσφερες εκτός από το μισθό ή τη σύνταξή σου και τα παιδιά σου για να τα πουλήσουν.


2 σχόλια:

  1. Γι αυτό και έχουν εγκαταλείψει σχεδόν το επιχείρημα περί πληρωμής μισθών και συντάξεων (αφού ξεμπροστιάστηκαν) και αναμασούν μόνο το επιχείρημα περί ευρώ, που είναι και λίγο φλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aγαπητέ Ματζέστιξ, μόνο για χρεολύσια (κατηγορία 16 και 17), θα πληρώσουμε 52,8 δις και κάτι ψιλά.
    Μας δουλεύουν τα καθάρματα ότι αυτό το χρέος θα ξεπληρωθεί κάποτε. Ακόμα κι αν πουλήσουμε τα νεφρά και τα μάτια μας.
    Έχεις δίκιο τώρα άλλαξαν βιολί: Υπστηρίζουν την αναγκαιότητα της δόσης (κάθε λίγο και λιγάκι), γιατί βλέπουν ότι τα νούμερα (της εσωτερικής αιμοδοσίας), δεν γίνονται πιστευτά.
    Ποιος το χέζει το ευρώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή