Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Θέμα αισθητικής



Η Μαρία - έλα- να- συνωστιστούμε- ντάρλινγκ - Ρεπούση, χαρακτηρίζει όλες τις αναπαραστάσεις –όπως αυτή της εξόδου του Μεσολογγίου, της ανατίναξης της Αρμάτας στις Σπέτσες, και της εισόδου των ελληνικών στρατευμάτων στη Θεσσαλονίκη- ως «εθνικιστικά κιτς που αναπαράγουν την εθνικιστική έξαρση, επαναλαμβάνονται συνεχώς και δεν προσφέρουν στον ιστορικό στοχασμό».

Η κυρία Ρεπούση είναι βουλευτής της ΔΗΜΑΡ. Η ΔΗΜΑΡ συμμετέχει στην κυβέρνηση. Στην πιο ξενόδουλη, λαοκτόνα και ξεφτιλισμένη κυβέρνηση όλων των εποχών.

Οι συμμετέχοντες σ’ αυτήν την κυβέρνηση θεωρούν τα πάντα λαϊκίστικα και κιτς. Βλέπουν γύρω τους το τελευταίο διάστημα δεκάδες πράγματα που προσβάλουν την αισθητική τους. Όπως:
- Άστεγους να κοιμούνται κατάχαμα στους δρόμους ενώ θα μπορούσαν να ζουν σε κομψά τροχόσπιτα.
- Πεινασμένους να ψάχνουν  να φάνε από τα σκουπίδια χωρίς να φοράνε τουλάχιστον γάντια αποστειρωμένα.
- Απελπισμένους να αυτοκτονούν σε δημόσια θέα προσφέροντας αντιαισθητικό θέαμα στους περαστικούς, (ενώ ως γνωστόν η αυτοχειρία είναι απολύτως προσωπική υπόθεση).
- Επιβάτες που συνωστίζονται στα Μέσα μαζικής μεταφοράς αναδύοντας μια απίστευτη μπόχα ιδρωτίλα και ποδαρίλα μαζί, αποτέλεσμα απλυσιάς και έλλειψης χρήσης αποσμητικών.
- Ανθρώπους να κυκλοφορούν στους δρόμους με ρούχα της προηγούμενης δεκαετίας, αυτοκίνητα ξεχαρβαλωμένα που να τους κρέμονται οι προφυλακτήρες και τα φανάρια, πλανόδιους μικροπωλητές να πουλάνε τα σκατολοίδια τους στα απαστράπτοντα πεζοδρόμια, δίνοντας στους ξένους περιηγητές την εικόνα μιας τριτοκοσμικής χώρας.

Η κυρία Ρεπούση και οι πρόθυμοι συμμετέχοντες στην κυβέρνηση ανησυχούν βαθύτατα από όλα αυτά τα σημάδια στη χώρα, σημάδια που δίνουν την εντύπωση στο εξωτερικό πως η Ελλάδα μετατρέπεται σε μπανανία ή σε αφρικανική χώρα. Και αυτό δε θα το επιτρέψουν να συμβεί.

Όλα τα παραπάνω ανησυχητικά φαινόμενα, οι κυβερνητικοί εταίροι θα τα καταργήσουν, ακόμα και αν χρειστεί να καταργήσουν την ίδια τη χώρα.

Η δική μου προσβολή αισθητικής, νοημοσύνης και ανθρωπιάς.
Χωρίς άλλα λόγια.

1 σχόλιο: