Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Οι βλαβερές συνέπειες της μακροζωίας (και της υγείας)

Γηροκομείο στη Σουηδία απέρριψε γυναίκα 101 ετών επειδή είναι… πολύ υγιής!

Από: Τσαντίρι
Η σουηδή Άννα Λούντβαλ, σχεδόν 101 ετών, δεν έγινε δεκτή από τον οίκο ευγηρίας της κοινότητας στην οποία ζει καθώς κρίθηκε ότι είναι… πολύ υγιής για να ζήσει εκεί, όπως καταγγέλλει η κόρη της.

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι, αν και σύντομα θα γίνει 101 ετών, είναι εντελώς διαυγής. Παρόλα αυτά δεν αισθάνεται ασφαλής», δήλωσε η Γκούντρουν Εκ, η κόρη της ηλικιωμένης γυναίκας.
Η Λούντβαλ, που έχει προβλήματα στην όρασή της και δυσκολεύεται να περπατήσει, έπειτα από μια πτώση την άνοιξε πέρασε ένα μήνα στο νοσοκομείο. Μόλις επέστρεψε σπίτι της, δήλωσε ότι δεν θέλει να μείνει μόνη της, πρόσθεσε η κόρη της, σύμφωνα με το newsbomb.gr

Ζήτησε να επιστρέψει σε έναν οίκο ευγηρίας, αλλά η κοινότητα Τζοκμόκ, στην οποία ζει όλη της τη ζωή, της αρνήθηκε μια θέση εκεί, προτείνοντάς της να της προσφέρει βοήθεια στο σπίτι.

«Η βοήθεια στο σπίτι δεν προσφέρει σε κανέναν το αίσθημα της ασφάλειας. Υπάρχει βέβαια ένας συναγερμός, αλλά δεν αρκεί», σημειώνει η κόρη της που κάνει τα ψώνια της Λούντβαλ και την επισκέπτεται «τουλάχιστον τέσσερις φορές την ημέρα».
«Δεν είμαι νέα», πρόσθεσε η Εκ, 73 ετών, η οποία έχει ασκήσει έφεση εναντίον της απόφασης της κοινότητας, χωρίς όμως να έχει λάβει ακόμη απάντηση.

«Τώρα επικεντρωνόμαστε (!;) στα γενέθλιά της», κατέληξε. Η Άννα Λούντβαλ θα γίνει 101 το Σάββατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου