Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Πάντα ματαιότης τα ανθρώπινα, όσα ουχ υπάρχει μετά θάνατον…



Σφαγή 8 δις σε μισθούς, συντάξεις και προνοιακά επιδόματα διατάζει η Τρόικα την κυβέρνηση μαριονετών της Ελλάδας, ίσως γι’αυτό ο πρώην υπουργός Βύρων Πολύδωρας έκανε την πιο εξτρίμ πρόταση εξόδου από το οικονομικό αδιέξοδο: Να διατηρηθεί στο Σύνταγμα η διάταξη περί θρησκευτικής συνείδησης και να ενισχυθεί η διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία και παντού όπου είναι δυνατόν (από λαϊκές μέχρι καφενεία όπου οι ύβρεις προς τα θεία δίνουν και παίρνουν καθημερινώς).

Η πρόταση του Βύρωνα έχει νομίζω μια λογική, καθώς πρέπει να προετοιμάζονται οι Έλληνες πολίτες που θα αποδημήσουν σε τόπο χλοερό χωρίς να έχουν δει ούτε σεντς από σύνταξη, να πάνε στις αγκάλες του Κυρίου έχοντας τουλάχιστον σώσει την ψυχή τους.
Μέχρι τώρα το κράτος μας προσφέρει τη νηστεία, άμα μας παρέχει και την προσευχή (ψαλμούς, τροπάρια, ευαγγέλια, εξώδιες ακολουθίες, θα διατηρήσουμε την ελπίδα ότι μπορούμε να φύγουμε γαληνεμένοι).

Τουλάχιστον θα αντιμετωπίσουμε το θάνατο με καρτερία και δε θα μας μπουν τίποτα περίεργες ιδέες, όπως να βάψουμε τα χέρια μας με αίμα…

3 σχόλια:

  1. η θρησκεια παραμυθει τον ανθρωπο με τη δικαιωση στην αλλη ζωη με την προυποθεση βεβαια να σκυψουν το κεφαλι σ αυτη τη ζωη ΒΑΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά είνα επιχειρήματα ...τι έξοδος από το ευρώ και μλκς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή