Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Ευγνωμοσύνη


Οι Σαμαροβενιζελοκουβέληδες αποφάσισαν να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους στους ηλικιωμένους της χώρας οι οποίοι τους ψήφισαν μπουλουκοειδώς στις εκλογές του Ιουνίου και τους ανέβασαν στην εξουσία.
Γιατί  αφού μπορεί να ζήσει ο νεαρός που βράζει το αίμα του και θέλει 2 κιλά καφέδες τη μέρα κι ένα πακέτο προφυλακτικά το μήνα με τα 580, δεν μπορεί να ζήσει το ραμολιμέντο με 6- 7 κατοστάρικα; Πού θα τα ξοδέψει; Σε καμιά παντόφλα, στα γιαούρτια και στις πάνες ακράτειας.

Ο Κουβέλης πάντως στην κυβερνητική σύσκεψη πρόβαλε σθεναρά αντίσταση προκειμένου να παρθούν ισοδύναμα μέτρα για τους συμπαθείς γέροντες σε αντιστάθμισμα της μείωσης των εισοδημάτων τους.
Έτσι η κυβέρνηση μετά από δική του εισήγηση δέχτηκε με βαριά καρδιά, να χορηγεί δωρεάν το κράτος στους συνταξιούχους, πάνες ακράτειας και υποσέντονα.

Υ.Γ. Περιμένω με ανυπομονησία την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου. Θα παρακαλούσα μάλιστα την Τρόικα εξωτερικού και εσωτερικού να το εφαρμόσει άμεσα και με αναδρομική ισχύ.
Σκέφτομαι με σαδισμό τις αντιδράσεις των οικείων (παιδιών, νυφάδων, εγγονών και λοιπού συγγενολογιού) που σιτίζονταν από τη σύνταξη των γερόντων.
Που αν δεν έχουν πάρει τα κουζινομάχαιρα ακόμα, είναι επειδή έτρεχαν στις αρχές του μήνα και τους χαρτζιλίκωνε ο γέρος και η γριά μπας και πληρώσουν κάνα λογαριασμό ή στείλουνε του φοιτητή στην επαρχία το μηνιάτικο.

Για τους ηλικιωμένους, ουδόλως με νοιάζει. Έχουν και πορεύονται με τις αναμνήσεις τους, από τις καλές εποχές. Τότε που ο κόσμος έκανε μικρά βηματάκια προς τα μπρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου