Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Τα νέα της ημέρας


- Οι Γερμανοί ανακαλύπτουν με φρίκη ότι υπάρχει διαφθορά και ρεμούλα και στη χώρα τους και όχι μόνο στη χώρα της αφροσύνης, της τεμπελιάς και της κλεψιάς, δηλαδή την Ελλάδα.
Έτσι σύμφωνα με μελέτη που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Ταμείων (GKV) μάθαμε ότι στη Γερμανία λειτουργεί ένα σύστημα λαδώματος από τη μεριά των γιατρών για να παραπέμπουν σε συγκεκριμένα νοσοκομεία τους ασθενείς τους.

Ο εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών για θέματα δημόσιας υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, έκανε λόγο για «συνθήκες που παραπέμπουν στη Μαφία» εφόσον το ένα στα τέσσερα νοσοκομεία της Γερμανίας δίνει μίζα για να καπαρώσει ασθενείς.

Ένα παρόμοιο σκάνδαλο είχε αποκαλυφθεί και το 2009, όταν ανακάλυψαν νοσοκομεία που μοίραζαν φακελάκια σε γιατρούς για να παραπέμπουν τους ασθενείς τους για εγχειρήσεις και εξετάσεις σε αυτά. Συστάθηκαν τότε και κάποια «γραφεία εξυγίανσης», προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διαφθορά. Η ειδική εντεταλμένη της γερμανικής κυβέρνησης, Χέλγκα Κουν Μένγκελ, έκανε τότε λόγο για «εγκληματικές πρακτικές». Ωστόσο, πολύ σύντομα η υπόθεση ξεχάστηκε. Το γιατί δεν μπορεί να το εξηγήσει ο Φλόριαν Λαντς, που τάσσεται κατά της διαφθοράς και των πρακτικών δωροδοκίας, εντός του γερμανικού εδάφους. (Είπαμε να λαδώνουμε τους άλλους, όχι να λαδωνόμαστε και μεταξύ μας!).

Για παγόβουνο καλά πάω;
- Στο μεταξύ μετά την Καταλονία που βουλοπλέει, έτοιμη προς πτώχευση φαίνεται να είναι και η τρίτη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη της Ευρώπης, η Ιταλία. Παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες του αρχιτραπεζίτη Μάριο Μόντι να αναστήσει τη χώρα για να μην έχει τη μοίρα της τρισκατάρατης Ελλάδας, η Ιταλία σήμερα δανείστηκε με επιτόκιο 4,037%, δημοπρατώντας ομόλογα 2ετούς διάρκειας έναντι 3,355% στην προηγούμενη δημοπρασία. Πρόκειται για εξωπραγματικά επιτόκια για την Ιταλία.
Όσο απελπισμένα τα μεγάλα κεφάλια επιχειρούν να διασώσουν τα νούμερα στις χώρες του Νότου, οι άνθρωποι δυστυχούν και πεθαίνουν.
Κάποιος να πει στον καπετάνιο ότι έχει φουλάρει τις μηχανές για το παγόβουνο.
Προλαβαίνει- δεν προλαβαίνει να το στρίψει.

- Σήμερα ο υπασπιστής της Μέρκελ που εκτελεί χρέη τοποτηρητή στη χώρα μας, Χανς Φούχτελ επισκέφτηκε με άκρα μυστικότητα την Κρήτη. 
Συναντήθηκε με όλον τον καλό κόσμο του νησιού: εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (δηλαδή κομματόσκυλα), επιχειρηματίες και τοπικούς μεγαλοκαρχαρίες.

Ήρθε να κάνει αναγνώριση του οικοπέδου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου