Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Τόσα νεράντζια, τι να τα κάνω;

Δεν πρόκειται για φήμη! Ο Δήμος Αθηναίων κατόπιν εντολής Καμίνη του γνωστού γλειφτρονιού της Κυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου, έστειλε τα συνεργεία να μαζέψουν τα νεράντζια από τις νεραντζιές των πεζοδρομίων του Κέντρου, για να μην τα πετάξουν στη μάπα των επισήμων οι αγανακτισμένοι στην παρέλαση.
Στο κέντρο, μαγαζάτορες και κάτοικοι έλεγαν ότι συνεργεία του Δήμου Αθηναίων τις βραδυνές ώρες προχτές, αφαιρούσαν από τις νεραντζιές όπου υπάρχουν γύρω από το Σύνταγμα, τους καρπούς.

Μάλιστα, κάποιοι έλεγαν ότι αυτά γίνονται συνοδεία της Δημοτικής Αστυνομίας. "Το κάνουν για να αφήσουν χωρίς "πολεμοφόδια" εκείνους που θα θέλουν να δημιουργήσουν επεισόδια στις 25 Μαρτίου", είπε καταστηματάρχης της περιοχής.

Η "Ελληνοφρένεια" με μια εμπνευσμένη φάρσα στο Δήμο Αθηναίων, επιβεβαίωσε το τραγελαφικό περιστατικό.

Εγώ πάντως προτείνω στους συμπαθείς δημοτικούς υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων, τα νεράντζια που συνέλεξαν να μην τα πετάξουν στα σκουπίδια. Αμαρτία είναι μέρες κρίσης που διανύουμε. Μπορούν άνετα να τα ανακυκλώσουν. 

Τα  εσπεριδοειδή αυτά εκτός από γλυκό του κουταλιού που μπορούμε να τα κάνουμε, μπορούμε ακόμα να χρησιμοποιήσουμε το ζουμί τους στα ρεβίθια. Στα ρεβίθια σούπα, (ξέρετε εκεί που στο τέλος φτιάχνετε σάλτσα με αλευράκι και λεμόνι), δοκιμάστε αντί για λεμόνι  να βάλετε νεράντζι. Απίθανη γεύση και άρωμα! Πεντανόστιμα!
(Συνταγή φυσικά, κρητική).
Α!, επίσης, το ζουμί τους μπαίνει και στην κοτόσουπα. Τη νοστιμίζει, την αρωματίζει και αφαιρεί τη "θρασουλίλα" του κρέατος!
Καλή όρεξη!

Και το νου σας! Μην πετάτε τίποτα!
Τίποτα δεν πάει χαμένο στις μέρες μας!

7 σχόλια:

  1. Τι γέλιο και τι γελοίο...ακούς εκεί να μαζεύουν τα νεράντζια. Φαντάσου τώρα να τα είχε στο μάτι καμιά νοικοκυρά για να κάνει γλυκό και να τους βλέπει να τα μαζεύουν...΄΄μην κλέβεται τα νεράντζια κολόπαιδααααααα...΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Μαρία Νι,
    αγαπητή φίλη, πέραν από το γελοίο του πράγματος, όπως καταλαβαίνεις, θέλησα να δώσω και κάποιες συμβουλές μαγειρικής...
    Δοκιμάστε τα νεράντζια στα φαγητά. Θα με θυμηθείτε!!!
    Για τη χρήση που τα προορίζατε την Κυριακή, προτιμήστε σάπισμένα λαχανικά από το σπίτι. Δεν θεωρούνται όπλα, σε περίπτωση ελέγχου. Τσεκαρισμένο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανατολή ενδεχομένως χωρίς να το εχεις καταλάβει, μας δειχνεις το δρομο, σχετικά με τη θεματολογία μας μετά τις εκλογές, αν ο νεοέλλην δεν αλλάξει μυαλά! Μαγειρική, ζώδια, σχέσεις... τύφλα να χει η Μενεγάκη!

    Δηλαδή αμα ρθώ στα μέρη σου θα με τρατάρεις νερατζάκι?

    καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Constantine,
      όπως καταλαβαίνεις, υπογείως αραδιάζω τα προσόντα μου ως νύφη, αλλά προς το παρόν τζίφος!
      (Σε περίπτωση επίσκεψης πάντως, διαθέτουμε και νεραντζάκι και περγαμόντο και μαρμελάδες σπιτικές... Αλλά προειδοποίησε εγκαίρως για κανένα μιλφέιγ:))

      Διαγραφή
  4. Άμα το Μαύρο Μέτωπο φοβάται και τα νερατζάκια μάλλον με πάμπερς θα δουν την παρέλαση...
    mina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Μίνα,
      κάγκελα, πραιτωριανοί, ελεύθεροι σκοπευτές...
      Η λαοφιλής κυβέρνηση θα μαζέψει όλο το φαν κλαμπ της για μια παρουσία μισάωρη σε εξέδρα με θέα την παρέλαση.
      Δεν το αφήνουνε καλύτερα για παραλία- ταβερνάκι- σκορδαλιά;

      Διαγραφή