Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Έκκληση για βοήθεια στους πρόσφυγες του πολέμου

Η πιο σοκαριστική είδηση των τελευταίων ημερών:


Συλλογή τροφίμων και ρουχισμού για οικογένειες στην Ελλάδα, που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, θα διοργανώσει το ΡΙΚ, σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Κύπρου, τη Δευτέρα.

Η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου, η οποία τηρείται για πρώτη φορά φέτος διεθνώς με απόφαση της ΟΥΝΕΣΚΟ, την οποία προσυπέγραψε και η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοφωνίας /Τηλεόρασης (ΕΒU).

Πριν από 40 σχεδόν χρόνια οι πολίτες αυτής της χώρας σπρωγμένοι από αίσθημα αλληλεγγύης και οίκτου έστελναν χαρτοκιβώτια με ρούχα και τρόφιμα για τους αδερφούς τους Κυπρίους. Σε μια χώρα που είχε χτυπηθεί ανελέητα από τον πόλεμο. Που ήταν η μισή κάτω από τούρκικη κατοχή. Βοήθεια στους πρόσφυγες και τους ξεσπιτωμένους.
Σήμερα τα χαρτοκιβώτια ακολουθούν αντίστροφη πορεία.

Κι εμένα μου τρώει τα σωθικά σαν το γύπα μια τεράστια απορία:
Πότε έγινε στην πατρίδα μου πόλεμος, ποιοι εχθροί την έχουν καταλάβει, ώστε να έχουμε ανάγκη την βοήθεια των γειτόνων μας, των αδερφών μας στο μεγάλο νησί;
Η Ελλάδα καταστρέφεται σαν να έχει βγει από πόλεμο. Έναν πόλεμο με αόρατα εχθρικά στρατεύματα αλλά με ορατές συνθήκες παράδοσης και συνεργαζόμενους κυβερνώντες.
Η Ελλάδα είναι υπό κατοχή.
Η Ελλάδα έχει νεκρούς και πρόσφυγες.
Έχει πεινασμένους.
Έχει ξεσπιτωμένους.
Η Ελλάδα έχει προδότες.
Έχει συνεργάτες των κατακτητών.
Έχει ρουφιάνους και μαυραγορίτες.
Αγωνιστές έχει;
Ήρωες έχει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου