Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Αν υποψιαστώ ότι η Ιαπωνία θα αποκτήσει Άδωνη, θα κάνω χαρακίρι!


Τα χτυπήματα είναι απανωτά και δεν τα προλαβαίνουμε. Μετά την Ιταλία που κινδυνεύει με κατάρρευση όπως η άσωτη Ελλάς, η κρίση χτύπησε και την Ιαπωνία.
Και καλά η Ιταλία Νότος είναι, ούνα φάτσα ούνα ράτσα με του λόγου μας. Κάτι η ντόλτσε βίτα, κάτι το ρεμπελιό κάτι η Μαφία, να το δεχτούμε ότι η γείτων θα πρέπει να «φτωχύνει για να μην πτωχεύσει». Λεπτομέρειες βέβαια ότι η Ιταλία είναι η 3η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη της Ευρώπης μετά τους Γαλλογερμανούς. Αμελητέα ποσότης στο παγκόσμιο σκηνικό. Η ανάγκη για θυσίες, δε χαμπαριάζει από τέτοιες λεπτομέρειες.

Ιάπωνας ετοιμάζεται να κάνει χαρακίρι για να σώσει τη χώρα του
Αλλά και η Ιαπωνία αντιμέτωπη με την κρίση; Η 3η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη; Να την υποβαθμίζουν, να την προειδοποιεί το ΔΝΤ και οι Οίκοι Αξιολόγησης να συμμορφωθεί σαν κανένα
αχαΐρευτο- γυναικά- κουμαριτζή; Οι Αγορές να ανησυχούν για τη βιωσιμότητα του ιαπωνικού χρέους το οποίο αναμένεται να ξεπεράσει τα 13 τρισ.(!!!) δολάρια μέχρι το τέλος Μαρτίου;
Τι λέτε βρε παιδιά; Είναι και οι Ιάπωνες τεμπέληδες σαν και του λόγου μας; Μπας και δεν πληρώνουν φόρους οι Γιαπωνέζοι; Μήπως οι δημόσιοι υπάλληλοι τους βούλιαξαν το κράτος; Τι σημεία και τι τέρατα, στου Ειρηνικού τα πέρατα! Δηλαδή σε λίγο θα ακούσουμε από τους φωτισμένους εγχώριους εγκέφαλους των οικονομικών ότι θα πρέπει και οι Ιάπωνες να ρίξουν τα μεροκάματα για να καταστούν πιο ανταγωνιστικές οι βιντοκάμερες και τα DVD τους.

Η Standard and Poor's   υποβάθμισε και το Βέλγιο;;;;;
Αλλά πολύ ξεφύγαμε, στην άλλη άκρη του Ειρηνικού. Πίσω στη γειτονιά μας για να μην ξεχνιόμαστε. Η πατρίδα του Βαν Ρομπάι, το πανίσχυρο μικρό Βέλγιο, πάει για φαλιμέντο.

Μουσείο Τηγανιτής Πατάτας, Μπριζ Βελγίου 
Κάτι δεν πάει καλά με τη συνταγή ή είναι ιδέα μου;

Χέρμαν, σου έχω κι εγώ μια συμβουλή για να ξεχρεώσεις τη χώρα σου και μάλιστα δωρεάν, επειδή είμαι καλός άνθρωπος.
Πούλα την πατέντα της τηγανιτής πατάτας την οποία με πολύ κόπο και μετά από πολύχρονες ιστορικές- επιστημονικές μελέτες κατοχυρώσατε από τους βρωμογάλλους που πήγαν να σας "φάνε" την εφεύρεση.
Πούλα τα δικαιώματα χρήσης της παγκοσμίως.
Θα κολυμπήσει το Βέλγιο στο τάλιρο. Καθάρισες!!!

Αγαπούλα: Πούλα!

Άντε και καλά ξεκουμπίδια! Πάτε να «σώσετε» τα σπίτια σας, ρεεε!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου