Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Στα ψιλά


Αντιγράφω από επίκαιρες ειδησιογραφικές πηγές, χωρίς σχόλια. (Τα καντήλια τα κατέβασα προφορικά....)

ΣΟΚ! Επιδιώκουν να κολλήσουν AIDS για να λάβουν επίδομα!
Στα ύψη εκτινάχθηκε το ποσοστό των οροθετικών κυρίως στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών, φθάνοντας σε σχέση με πέρσι στο 1260%, με το περισσότερους να εντοπίζονται στην Αττική και συγκεκριμένα στην Ομόνοια.

Σοκ προκαλεί η αναφορά του προέδρου της Ελληνικής Ευαιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS, Κάριου Λαζανά, σε συνέντευξη τύπου για το θέμα, πως πολλοί τοξικομανείς επιδιώκουν να κολλήσουν τον ιό για να λάβουν το ειδικό επίδομα των 600€ το μήνα.

«Θα βάλετε το παιδί μου στο ορφανοτροφείο μέχρι να βρω δουλειά;»
Άνεργη γυναίκα που της έκοψαν το ρεύμα ζήτησε να πάρουν το παιδί της για να μην πεθάνει από το κρύο.
Πολύτεκνη πήγε να δώσει τα δύο μικρότερα παιδιά της!
Επεισόδια που σοκάρουν διαδραματίζονται σε εισαγγελικά γραφεία.


Η κρίση διαλύει οικογένειες στη χώρα μας, όπως μαρτυρούν κρατικοί αξιωματούχοι τους οποίους καθημερινά προσεγγίζουν γονείς που δεν μπορούν να συντηρήσουν τα παιδιά τους.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους είναι καθημερινό το φαινόμενο γονείς να προσέρχονται ακόμη και σε εισαγγελικά γραφεία παρακαλώντας ώστε τα παιδιά τους να μπουν σε κάποιο ορφανοτροφείο για να μην αντιμετωπίσουν το φάσμα της πείνας.

Παράλληλα αυξάνονται οι γονείς εκείνοι που καταφεύγουν σε κάποια δομή (ορφανοτροφεία, ιδρύματα, χωριά SOS) ζητώντας από τους υπεύθυνους να αναλάβουν τα παιδιά τους καθώς οι ίδιοι δεν μπορούν να τους παρέχουν ούτε τροφή.
Από πέρυσι οι άνθρωποι που έρχονται για να παραδώσουν τα παιδιά τους έχουν αυξηθεί κατά 65% και από αυτούς οι 8 στους 10 είναι Έλληνες και οι λοιποί μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου