Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

«τη γνώμη των δυνατών ποιος θα μπορέσει να τη γυρίσει; ποιος θα μπορέσει ν' ακουστεί;» Γ. Σεφέρης


Το παζλ μοιάζει να ολοκληρώνεται. Πρωθυπουργός: Λουκάς Παπαδήμος, Πρόεδρος Δημοκρατίας: Κάρολος Παπούλιας. Ο «σεβαστός» ηλικιωμένος κύριος που όταν ανέλαβε την πρώτη θητεία του κατά την τελετή ορκωμοσίας άκουγε σαν παραλυμένος, μειδιώντας ελαφρά, την Πρόεδρο της Βουλής να του διαβάζει:

«Αναλαμβάνετε κύριε Πρόεδρε την Προεδρία της ελληνικής δημοκρατίας της δημοκρατίας για μία 5ετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: .... τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν χάριν της ειρήνης και της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται αλλά ίσως και να παραβιάζονται, από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις κα θα δοκιμαστεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης».

Λουκάς Παπαδήμος, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος από το 1994 μέχρι το 2002 επί πρωθυπουργίας Σημίτη, τότε που μαγείρεψαν τα στοιχεία για να μας χώσουν άρον- άρον στην Ερωζώνη και να αποκτήσουμε το καταραμένο ευρώ που μας χαντάκωσε. Ο Λουκάς Παπαδήμος ήταν από εκείνους που διαπραγματεύτηκε την είσοδο της χώρας στο ευρώ που έγινε αρχές του 2001.
Ήταν τότε που η χώρα έπαιρνε τα δάνεια με το τσουβάλι για να κάνει Ολυμπιακούς και μεγάλα έργα, δάνεια που μας έπνιξαν, τα πληρώσαμε διπλά και τρίδιπλα, μας έφαγαν οι τόκοι και τώρα δε μπορούμε να ξεπληρώσουμε.
Συμπαθητική φυσιογνωμία ο «διεθνούς κύρους» τραπεζίτης, δεν είναι κάνας τυχαίος. Μετά τη θητεία του στην Ελλάδα δεν έμεινε άνεργος, διορίστηκε αντιπρόεδρος στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μέχρι το 2010.

Εκλεκτό μέλος της Τριμερούς Επιτροπής, «Trilateral Commission», ένα σκαλοπάτι πάνω από τη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ. Στην κλειστή αυτή λέσχη που συμμετάσχει το αφάν γκατέ της οικονομικής και πολιτικής ελίτ της Δύσης, αποφασίζουν με συγκεκριμένες ενέργειες για την τύχη του πλανήτη, οι νεοταξίτες- παγκοσμιοποιητές. Η ύπαρξη της ελιτίστικης αυτής οργάνωσης, της οποίας ηγούνται οι David και Laurance Rockefeller, δεν είναι αποκύημα κάποιας συνωμοσιολογικής θεωρίας. Πρωτοεμφανίστηκε το 1973 και από τότε μέχρι σήμερα, κάθε χρόνο, τα μέλη της, μια παρέα από τους πιο ισχυρούς και πλούσιους χρηματιστές, βιομηχάνους, βαρόνους των media και πολιτικούς από τη Βόρεια Αμερική, τη Δυτική Ευρώπη και την Ιαπωνία, (εξ’ ου και η ονομασία τριμερής), συνέρχονται σ' ένα μυστικοσυμβούλιο και αποφασίζουν για τις τύχες του κόσμου. Ορισμένοι τους αποκαλούν "η μυστική κυβέρνηση", "το κατεστημένο", "η παγκόσμια ελίτ" .

Με αυτό το λινκ μπαίνετε στην κεντρική τους σελίδα:
Έπειτα κάτω στον πάτο σ’ αυτό το λίνκ που έχει, θα δείτε τα εκλεκτά μέλη του ευρωπαικού κλαμπ:
Click here to download the European Region Membership List.
Αν ψάξετε στην σελίδα 5, του αρχείου pdf που θα σας ανοίξει, θα δείτε κάτι γνωστά ονόματα από τον ελληνικό χώρο....
Σημ. Ελπίζω να καταλάβατε τώρα γιατί ο ΣΚΑΙ (εκτός των άλλων νταβατζοκάναλων), λύσσαξε να πλασάρει τόσες μέρες Παπαδήμο...

Το παζλ μοιάζει να ολοκληρώνετε. Τα σχέδια των ισχυρών για την πατρίδα μας, υλοποιούνται και γρήγορα μάλιστα, αρκετό χρόνο χάσανε.
Η καινούργια δανειακή σύμβαση πρέπει να υπογραφεί τάχιστα και η χώρα (το οικόπεδο μαζί με τους κατοίκους του) να πωληθεί στους δανειστές –τοκογλύφους.
Όλα μοιάζουν τόσο μοιραία, τόσο προδιαγεγραμμένα, μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτούμε "καληνύχτα Ελλάδα"; Ποιος μπορεί να τα βάλει με τους ισχυρούς της γης; 

«τη γνώμη των δυνατών ποιος θα μπορέσει να τη γυρίσει;
ποιος θα μπορέσει ν' ακουστεί;
Καθένας χωριστά ονειρεύεται και δεν ακούει το βραχνά
των άλλων».
Όμως το ποίημα έχει και συνέχεια, τους κατακτητές τους περιμένουν καμιά φορά, δυσάρεστες εκπλήξεις:
«-Ναι, όμως ο μαντατοφόρος τρέχει
κι όσο μακρύς κι αν είναι ο δρόμος του, Θα φέρει
σ' αυτούς που γύρευαν ν' αλυσοδέσουν τον Ελλήσποντο
το φοβερό μήνυμα της Σαλαμίνας.
Φωνή Κυρίου επί των υδάτων.
Νήσος τις έστι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου