Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Τα καλά νέα της ημέρας


Ο Αλέξης Τσίπρας έβγαλε οργισμένη ανακοίνωση, «αντιστασιακό διάγγελμα», θα το έλεγα, χωρίς να στρογγυλεύει τις λέξεις. Διαφαίνεται πατριωτική διάθεση στα λεγόμενά του. Έναν πατριώτη χρειάζεται  επειγόντως η χώρα και δεν μας νοιάζει αν είναι αριστερός όπως ο Κορρέα ή δεξιός όπως ο Όρμπαν. Έναν πατριώτη που ο λόγος του θα ενώσει τον ελληνικό λαό και θα τον εμπνεύσει. Αλέξη, προχώρα, μην ακούς τους συμβούλους σου (κάτι ντενεκέδες ξεγάνωτους) και δε θα χάσεις. Ούτε εσύ, ούτε η πατρίδα.

Άντε και στην επόμενη διαδήλωση κρατάτε και ελληνικές σημαίες, το χρειαζόμαστε για να αναθαρρέψει λίγο η ψυχή μας.

«Καλούμε τον ελληνικό λαό, καλούμε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα της μέχρι χθες πολιτικής και κομματικής τους τοποθέτησης, να μην χαμηλώσουν το φρόνημα. Να μη σκύψουν το κεφάλι.
Γνωρίζουμε ότι η κυρίαρχη προπαγάνδα θα αναπαραχθεί και από τα ΜΜΕ και θα αναπαράγει τους κυρίαρχους εκβιασμούς. Μην τρομοκρατήστε. Μην τους αφήνετε να σας εκβιάσουν, μην τους αφήνετε να βάλουν τη δημοκρατία στο απόσπασμα. Όταν ο λαός μας θέλει, έχει τη δύναμη και μπορεί να τους ανατρέψει.
Οι εκλογές πρέπει να γίνουν άμεσα και με απλή αναλογική. Αυτή είναι η μόνη λύση της ομαλότητας και η μόνη προοπτική αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής.
...Τα κόμματα που χρεοκόπησαν με τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις τους τη χώρα και το λαό, τώρα ενώνουν τις αποτυχίες τους για να μας σώσουν. Στην πραγματικότητα αναλαμβάνουν τη συνευθύνη της υποτέλειας, της κοινωνικής διάλυσης και της εκχώρησης κυριαρχίας. Εθελοτυφλούν όμως πιστεύοντας ότι είναι όλοι μαζί, τότε κανείς δε θα τους ζητήσει ευθύνες. Αργά ή γρήγορα, θα κληθούν να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό.»

Ο Σαμαράς προδίδει τους ψηφοφόρους του, και εκείνους τους Έλληνες που έλπιζαν να δουν φως και σωτηρία.  Ο Αντώνης Σαμαράς, ο εγγονός της Πηνελόπης Δέλτα, που όταν οι Γερμανοί κατέλαβαν την Αθήνα, εκείνη αυτοκτόνησε.

Θλιβερά και τραγικά πράγματα συμβαίνουν στη χώρα. Οι ξένοι τοκογλύφοι συμπεριφέρονται στη χώρα χειρότερα από μπανανία. Αποθρασύνθηκαν τελείως. Χτες οι υπουργοί της Ευρωζώνης ζήτησαν γραπτή δέσμευση από Σαμαρά και Παπανδρέου για πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου!
Προηγουμένως η υπουργός Οικ. της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ είχε προτείνει «να δεσμευτούν γραπτώς για μεταρρυθμίσεις όλα τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της 6ης δόσης». «Μόνο αφού έχουμε αυτή τη διασφάλιση απ' όλες τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα, μπορεί να εκταμιευτεί η επόμενη δόση του δανείου».
Ο Τράγκας τα λέει έξω απ’ τα δόντια, όπως σκέφτεται ο μέσος Έλληνας πολίτης. Είναι να μην εξεγείρεσαι, αν φοράς παντελόνια, να απορείς πώς δεν βρίσκεται ένας Έλληνας πολιτικός να τους πει: «Άϊ γαμηθείτε! Άϊ σιχτίρι!»
Απόλαυση ο Τράγκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου