Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

«Απόδος ω τρισκατάρατε τα πορθμεία»


Πέσε το παραδάκι πρώτα
Το επιτελείο του Υπουργείου οικονομικών επεξεργάζεται σχέδιο επιβολής έκτακτης φορολόγησης στους πλησιέστερους συγγενείς των πεθαμένων.
Η φορολόγηση κρίνεται επιβεβλημένη σύμφωνα με το γραφείο του κυρίου Βενιζέλου, εξαιτίας των διαφυγόντων κερδών που δημιουργεί η απώλεια ενός φορολογούμενου πολίτη.
Συνεργεία του ΣΔΟΕ θα επιδίδουν το τέλος έκτακτης εισφοράς επιτόπου στα νεκροταφεία, αυτουνού που είχε το θράσος να πεθάνει στην τόσο κρίσιμη για το κράτος περίοδο είσπραξης εσόδων.

Οι εισπράκτορες θα απαγορεύουν την εξώδιο ακολουθία στο μακαρίτη, αν πρώτα δεν εισπραχτούν τα τέλη από τους οικείους εκείνου που πήγε στον αγύριστο.
Ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι η φορολόγηση θα είναι δίκαιη και αναλογική αφού θα προσμετρηθούν σ’ αυτήν το είδος του φερέτρου, ο στολισμός της εκκλησίας, ο αριθμός των παπάδων που παρευρίσκονται (ο μητροπολίτης θα μετράει διπλά), και το είδος της μακαρίας. 

Επίσης θα βρεθεί τρόπος να συνυπολογιστεί με ειδικό συντελεστή το ντύσιμο της χήρας και η έκφραση του πένθους από μεριάς των συγγενών (μοιρολόγια ή απλά αναφιλητά).

2 σχόλια: