Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιος θα το πει στους συγγενείς;

Όπως όλα δείχνουν πάμε για φαλιμέντο.
Ο Παπανδρέου ακύρωσε αιφνιδιαστικά τελευταία στιγμή το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη όπου θα συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Φανταστείτε πόσο τραγικά είναι τα πράγματα αφού κάτι τέτοια δεν τα χάνει ούτε με μπόμπες.
Η ακύρωση κρίθηκε επιβεβλημένη μετά από τηλεφώνημα που είχε με το Βενιζέλο, γιατί κάποιος από τους δυο τους θα έπρεπε να είναι στην Ελλάδα όταν σκάσουν τα μαντάτα από την Πολωνία.  Οι εξελίξεις στην Πολωνία δεν είναι ευνοϊκές για την Ελλάδα, καθώς αποφασίστηκε να προηγηθούν τα μέτρα της εκταμίευσης της 6ης δόσης.

Στο μεταξύ απόψε το βράδυ συγκάλεσαν έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.
Οι φήμες οργιάζουν στην Αθήνα και κάνουν λόγο για πρόσθετα μέτρα, τα οποία μπορεί να φτάσουν ακόμα και σε στάση πληρωμών και αθρόες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Ο Βενιζέλος προΐσταται της σύσκεψης στην οποία συζητούνται διεξοδικά τεχνικές λεπτομέρειες, όπως το κατά πόσο μπορεί η Ελλάδα να αντέξει αν δεν δοθεί η έκτη δόση.
Πρώτο σοβαρό ενδεχόμενο είναι η στάση πληρωμών μέσα στον Οκτώβριο, κάτι που δεν απέκλεισε ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου όταν επανειλημμένως ρωτήθηκε την περασμένη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη.

Συμπέρασμα: Κι επειδή θεωρείται πρακτικώς αδύνατον να φορολογήσει τους πεθαμένους ή να βάλει εξτρά φόρους στους ζωντανούς γιατί θα πάρει τα παπάρια μας, δυο τινά μπορούν να συμβούν: σταματά να μας πληρώνει και στέλνει τα λεφτά κατευθείαν έξω ή του λένε οι κατοχικοί: δεν έχει 6η δόση τον Οκτώβρη και κόψε το λαιμό σου να βρεις φράγκα. Και στις δύο περιπτώσεις αναμένεται ο χειμών να ενσκήψει βαρύς. Όποιος έχει φυλάξει λεφτά στο σπίτι ή έχει γεμίσει το ντουλάπι με προμήθειες και ξηρά τροφή, θα τη βγάλει μέχρι τα Χριστούγεννα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου