Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Μισθοφόροι ταλιμπάν


Ένα είναι σίγουρο; Ότι αυτή η κυβέρνηση σε επίπεδο επίθεσης, απεχθούς φορολόγησης, και κατατρομοκράτησης των λαικών μαζών, ομοιάζει με την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Στο επίπεδο ενδοτισμού, δουλοπρέπειας και μειοδοσίας απέναντι σε μια  ξένη δύναμη, παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με τη γερμανική κατοχή (και πάλι ως υπόδουλη του ίδιου κράτους όπως εκείνη την περίοδο).

Αυτήν λοιπόν την πιο μειοδοτική και ξεφτιλισμένη κυβέρνηση του αιώνα  (σε ανακολουθία, παλιμπαιδισμό, προχειρότητα και γελοιότητα), υπάρχουν άνθρωποι που ασκούν το λειτούργημα(!) της δημοσιογραφίας, που ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να την υποστηρίζουν με φανατισμό και επιτίθενται όχι στην ίδια όπως ορίζει το λειτούργημα που ασκούν, αλλά ενάντια στον ελληνικό λαό!
Γιατί το λειτούργημα της δημοσιογραφίας σημαίνει έλεγχο, αποκάλυψη και κριτική της ΕΞΟΥΣΙΑΣ.  Και όχι επίθεση και κατασυκοφάντηση των εξουσιαζόμενων.
Γιατί στην περίπτωση που συμβαίνει το δεύτερο (όπως στις μέρες μας), σημαίνει ένα πράγμα: ότι οι κύριοι και οι κυρίες αυτές, εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία, ότι χρηματίζονται χοντρά για να εκτοξεύουν τη χολή και τις πίπες από τηλεοπτικά παράθυρα και έντυπες σελίδες.
Ότι  είναι συνυπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας.
Και ότι πρέπει να πληρώσουν το ίδιο με τους κυβερνώντες, όταν έρθει η ώρα της κρίσης.

Οι σκέψεις αυτές μου γεννήθηκαν παρακολουθώντας το χτεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του ΑΛΤΕΡ και συγκεκριμένα ακούγοντας τους ταλιμπάν της κυβερνητικής δημοσιογραφίας, Δημ. Κωνσταντάτο και Χρήστο Κώνστα, αυτές τις γλοιώδεις παρουσίες των ειδησεογραφικών δελτίων, με αφορμή την επιβολή του τέλους ακίνητης περιουσίας.
Πρώτη φορά ένιωσα τέτοια συμπάθεια για τον Γιώργο Αυτιά, τη μοναδική  δημοσιογραφική παρουσία του συγκεκριμένου δελτίου.

Παρακολουθείστε τους γύπες, τους ταλιμπάν της κυβερνητικής πολιτικής εναντίον των εργαζομένων της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ που αποφάσισαν να μην κόψουν το ρεύμα στις οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν το απεχθές χαράτσι.
«Δικό σας είναι το μαγαζί;», «Ποιος είστε εσείς, που αποφασίζετε;», «είστε υπάλληλοι της Διοίκησης και πρέπει να κάνετε ότι σας πει η Διοίκηση!», «Αν ο κάθε υπάλληλος δεν εισπράττει τα έσοδα, πού θα φτάσουμε;», «το κράτος πρέπει να λειτουργήσει επιτέλους!», «Είναι πολύ επικίνδυνο αυτό που κάνετε αυτή την ώρα, καταλάβετέ το!», σκούζανε οι πρασινοχίτωνες μισθοφόροι.
Ούτε μια κουβέντα για την αδικία του μέτρου που οδηγεί  στην οικονομική εξαθλίωση και το ξεσπίτωμα του ελληνικού λαού.
Δείτε το και ξεράστε με τις σκατόφατσες τους.
Το βίντεο είναι από: va8ikokkino

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου