Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Η Σιδηρά Κυρία με τα κομψά ταγιεράκια...


... κατάφερε κι έκανε σωρό ερειπίων το χώρο της Παιδείας. Ξεσηκώνοντας το σύνολο των εμπλεκομένων εναντίον  της. «Κερδίζοντας» την αντιπάθεια της εκπαιδευτικής- φοιτητικής κοινότητας παρόλο τη πρωτοφανή για τα πολιτικά χρονικά συναίνεση εντός Κοινοβουλίου.


Ο νεοφιλελεύθερος- εκσυγχρονιστικός άνεμος της μαντάμ Άννας θα βρει τους μαθητές το σωτήριον έτος 2011 κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, χωρίς βιβλία! Γιατί όπως παραδέχτηκε στη συνάντηση που είχε με τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η εκτύπωση των βιβλίων και πως δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από το να μοιραστούν στους μαθητές φωτοτυπίες και cd!
Άτιμη κοινωνία! Τι αγγαρεία κι αυτή να κυβερνάς! Από το ηλεκτρονικό βιβλίο που οραματιζόσουν να μοιράσεις στους μαθητές το Γενάρη του 2009, τώρα να μοιράζεις κουρελοφωτοτυπίες! Τι μπαναλαρία!!

Δασκάλους και καθηγητές κανείς δεν γνωρίζει αν θα έχουν τα σχολειά, εκτός κι αν διατάξει τις καθαρίστριες να αναλάβουν και αυτό το έργο ή βάλει τους μεγαλύτερους μαθητές να διδάξουν τους μικρότερους (την αλληλοδιδακτική μέθοδο που σας έλεγα τις προάλλες...). Παίζει και το σενάριο της τηλεδιδακτκής (όπως: τηλεϊατρική), όπου ο μαθητής ξαπλωμένος στον καναπέ του σπιτιού του ξεκούραστα και εντελώς ανέξοδα θα παρακολουθεί τα μαθήματα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης (αν δεν του έχουν κόψει το ρεύμα).
Ψηφιακό Σχολείο
Κατάργηση ασύλου- εικόνα απ' το κοντινό μέλλον
Προσαρμογή διδακτέας ύλης στα νέα δεδομένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου