Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Κατήφορος! Ο Παπουτσής απαγόρευσε τον απόπλου των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη Γάζα σήμερα. Υποχρέωσε ένα πλοίο να γυρίσει πίσω στον Πειραιά.


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

»Απαγόρευση του απόπλου των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας σήμερα

Με σημερινή απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας.
Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής με διαταγή του στις Λιμενικές Αρχές λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την εφαρμογή της απόφασης.....»
Και πράγματι οι ελληνικές αρχές την εφάρμοσαν την απόφαση.

Περίπου ένα τέταρτο μετά την αναχώρησή του διατάχθηκε να σταματήσει το πλοίο Audacity of Hope με κατεύθυνση τη Γάζα.
Στο σκάφος επιβαίνουν 36 ακτιβιστές και περίπου 10 δημοσιογράφοι, στην πλειοψηφία τους Αμερικανοί.Σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στις 19.15, το πλοίο υποχρεώθηκε να επιστρέψει στον Πειραιά, συνοδεία των σκαφών του λιμενικού.
Νωρίτερα είχαν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον καπετάνιο του πλοίου και τους άνδρες του λιμενικού.Οι επιβαίνοντες ακτιβιστές φώναζαν "αφήστε μας να αποπλεύσουμε" ενώ τους έχουν φράξει την πορεία δύο σκάφη του λιμενικού.
Έλληνες κομάντο έχουν περικυκλώσει το πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει από το Πέραμα. Πάντως οι ακτιβιστές δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να αποβιβαστούν.

Εις ανταπόδωση της χάρης αυτής, ο Νετανιάχου εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς Παπανδρέου για την απαγόρευση.

«Ευχαριστώ το  φίλο μου τον Έλληνα πρωθυπουργό»
Κι αυτό το παιδάκι σας ευχαριστεί. Που του στερήσατε τα φάρμακα.


Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου ευχαρίστησε τους ηγέτες, μεταξύ τους και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, που τάχθηκαν κατά της οργάνωσης του διεθνούς στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Γάζα.
«Ευχαριστώ τους πολλούς ηγέτες του κόσμου που τάχθηκαν κατά του στολίσκου χαρακτηρίζοντάς τον ως 'πρόκληση' και εργάστηκαν κατά της διοργάνωσής του», δήλωσε ο κ. Νετανιάχου, κατά την διάρκεια μιας τελετής για την απονομή των νέων βαθμών των πιλότων.

Πρόσθεσε δε ότι  «ευχαριστώ ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον φίλο μου τον Έλληνα πρωθυπουργό».

1 σχόλιο:

  1. Ρεζιλίκια!!!
    Με τα όπλα οι κομμάντος του λιμενικού υποχρέωσαν τους ακτιβιστές του υπό αμερικ. σημαία πλοίου "Audacity of Hope", να γυρίσουν πίσω στο Πέραμα!
    http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=21497&Itemid=139

    ΑπάντησηΔιαγραφή