Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

«Για όλα φταίνε οι μισθοί»



Του Γιώργου Δελαστίκ
Άκρως αποκαλυπτική για το πώς αντιμετωπίζουν την κρίση στην Ελλάδα οι ηγετικοί κύκλοι της Ευρώπης και για το ποιες θεωρούν αιτίες του προβλήματος που πρέπει να θεραπεύσουν ήταν η συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος της ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ στο γερμανικό περιοδικό Φόκους και δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα. «Ανάμεσα στο 1999 και στο 2010 οι μισθοί στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 106,6% παρόλο που η οικονομία δεν αυξήθηκε κατά το ίδιο μέτρο. Η πολιτική μισθών έχει ξεφύγει πλήρως από τον έλεγχο» διαπιστώνει βαρύγδουπα.

Ο Γιουνκέρ είναι σαφέστατος: Η κρίση στην Ελλάδα οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στους... υψηλούς(!) μισθούς των ελλήνων εργαζομένων – ασχέτως του γεγονότος ότι οι μισθοί αυτοί είναι οι προτελευταίοι στην παλιά ΕΕ των «15», με τους πορτογάλους εργαζόμενους να έχουν τους τελευταίους σε ύψος μισθούς! Τίποτα άλλο δηλαδή δεν έχουν στόχο να διορθώσουν στην Ελλάδα η ΕΕ και το ΔΝΤ πέρα από το να μειώσουν τους μισθούς (και τις συντάξεις, εννοείται) των ελλήνων εργαζομένων! Ο Γιουνκέρ το λέει πεντακάθαρα και μάλιστα υπερηφανεύεται γι’ αυτό: «Επιβάλλουμε καταναγκαστικά πλήρη διόρθωση πορείας της ελληνικής πολιτικής» διακηρύσσει θριαμβευτικά. Το παν είναι να μειωθούν οι μισθοί, οι συντάξεις και εν γένει τα εισοδήματα των Ελλήνων! Αυτή είναι η γραμμή της ΕΕ και της κυβέρνησης Παπανδρέου – η «κινεζοποίηση» των Ελλήνων για να αυξηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου και να γίνει η χώρα «πιο ανταγωνιστική». Γι’ αυτό μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις, γι’ αυτό φορολογούν σαν λυσσασμένες ύαινες διαρκώς τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, γι’ αυτό βάζουν κεφαλικούς φόρους, γι’ αυτό αυξάνουν καλπάζοντας τον ΦΠΑ. Ο πρόεδρος της ευρωζώνης πανηγυρίζει κιόλας για την εγκατάσταση των «γκαουλάιτερ» της ΕΕ στην κατεχόμενη Ελλάδα κατά το πρότυπο των ναζί διοικητών των υπόδουλων στο Γ’ Ράιχ χωρών κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. «Οι Έλληνες έχουν δηλώσει ότι είναι έτοιμοι να υποδεχθούν την έλευση τεχνογνωσίας από την ευρωζώνη» δηλώνει. «Θα στείλουμε δηλαδή εκεί ειδικούς οι οποίοι θα πάρουν τον έλεγχο των πραγμάτων από τα χέρια των Ελλήνων. Αυτό θα μπορούσε να το θεωρήσει η ψυχή του ελληνικού λαού ως νεοαποικιοκρατία» παρατηρεί ο γερμανός δημοσιογράφος του περιοδικού που παίρνει τη συνέντευξη από τον Γιουνκέρ. «Αυτό είναι αλήθεια, η εθνική κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί δραστικά», απαντά ο πρόεδρος της ευρωζώνης.
«Χρειάζονται για το επικείμενο κύμα ιδιωτικοποιήσεων για παράδειγμα μια λύση κατά το πρότυπο του οργανισμού Τρόιχαντ», προσθέτει. Εννοεί δηλαδή το δυτικογερμανικό οργανισμό που διέλυσε εντελώς τη βιομηχανική βάση της Ανατολικής Γερμανίας όταν αυτή προσαρτήθηκε στη Δυτική, έτσι ώστε να μην υπάρχει ανταγωνισμός στα δυτικογερμανικά μονοπώλια για να κυριαρχήσουν αμέσως σε όλη τη Γερμανία. Η Τρόιχαντ απέλυσε... 2,5 εκατομμύρια Ανατολικογερμανούς από τα περίπου τέσσερα που δούλευαν στις ανατολικογερμανικές επιχειρήσεις που ιδιωτικοποίησε ή έκλεισε εντελώς! Αυτό ονειρεύονται να κάνουν κι εδώ οι ηγέτες της ΕΕ!

Ο γερμανός δημοσιογράφος έχει κάποιες ανησυχίες για τις συνέπειες αυτής της πολιτικής. «Έτσι όμως θα ικανοποιηθούν όλοι εκείνοι οι οποίοι κουνούν σημαίες με τον αγκυλωτό σταυρό μπροστά από τη Βουλή» παρατηρεί. Ο Γιουνκέρ όμως είναι ακάθεκτος. «Όλες οι περιοχές (σ.σ. προσέξτε, χρησιμοποιεί τον όρο “περιοχές’’, όχι “χώρες’’ ή “κράτη’’!) της ευρωζώνης θα στείλουν εμπειρογνώμονες» λέει. Είναι και θρασύτατος αναφορικά με τη λεηλασία του ελληνικού δημόσιου πλούτου που ετοιμάζουν οι «γκαουλάιτερ» της ΕΕ και οι δοσίλογοι συνεργάτες των κατακτητών που συναπαρτίζουν την κυβέρνηση Παπανδρέου. «Κάποιος πρέπει να κάνει σαφές στους Έλληνες ότι δεν είναι τώρα ξαφνικά που εφορμούν γύπες από την Ουάσινγκτον ή τις Βρυξέλλες για να επιπέσουν επί της δημόσιας περιουσίας τους» δηλώνει υπεροπτικά. Ο Γερμανός δημοσιογράφος προσπαθεί να τον μαζέψει κάπως: «Με τόσο καθαρές διακηρύξεις, μετά δυσκολίας θα κάνετε νέους φίλους στην Ελλάδα», παρατηρεί. Ο Γιουνκέρ όμως δεν πιάνεται με τίποτα μέσα στον οίστρο του – το παίζει... ατρόμητος ήρωας κατά την παγκόσμια φήμη των Λουξεμβουργιανών! «Θα καίγεται συχνότερα εκεί κάτω το ομοίωμά μου! Εξάλλου εγώ ανήκω στους πιο αγαπητούς πολιτικούς στην Ελλάδα. Αλλά αυτό μου είναι αδιάφορο!», δηλώνει με ήρεμη αποφασιστικότητα. Το κωμικοτραγικό πάντως είναι ότι πραγματικά, δύο 24ωρα αργότερα, βγήκε ο υπουργός Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος και δήλωσε ότι ο Γιουνκέρ είναι «φιλέλληνας»!

Ο Γιουνκέρ είναι και... μεγάλο πολιτικό μυαλό. «Η Πορτογαλία και η Ιρλανδία βρίσκονται στο δρόμο επιστροφής στις αγορές κεφαλαίων», δήλωσε κατηγορηματικά στη συνέντευξή του. Ένα μόλις 24ωρο μετά τη δημοσίευσή της, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Μούντις υποβάθμισε την Πορτογαλία κατά... τέσσερις βαθμίδες μονομιάς και πέταξε τα κρατικά ομόλογα της χώρας στη... χωματερή της κατηγορίας «σκουπιδιών»!!! Οι υπαλληλίσκοι του χρηματιστικού κεφαλαίου που κυβερνούν την Ευρώπη εκτέθηκαν για μια ακόμη φορά, καθώς άλλα αποφάσισαν τα αφεντικά τους από εκείνα που δήλωναν οι ίδιοι. Τι σημασία έχει όμως αυτό; Μήπως είναι πρώτη, δεύτερη ή δέκατη φορά που διαψεύονται; Σημασία έχει ότι παραμένουν στην εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου