Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Σεμνά, ταπεινά και λιτά


Τη γνωρίζετε αυτή τη γυμνασμένη λιπόσαρκη τύπισσα τίγκα στην τεστοστερόνη που της έχει μείνει αμανάτι από τότε που κολυμπούσε με μανία συγχρονισμένη κολύμβηση;
Είναι η νέα διευθύντρια του ΔΝΤ, η Κριστίν Λαγκάρντ που ανέλαβε καθήκοντα μετά τη σύλληψη του σαβουροπηδίκουλα Ντομινίκ.
Με αυτήν στο τιμόνι του ΔΝΤ, οι διεθνείς τραπεζίτες έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. (ένα ψιλοσκανδαλάκι μόνο θα ερευνήσουν τούτες τις μέρες τα δικαστήρια για τον ρόλο της στην «υπόθεση Ταπί», δηλαδή μια κρατική αποζημίωση 285 εκατομμυριάκια ευρώ που δόθηκε στον μεγαλοεπιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί).
Λιτοδίαιτη, πειθαρχημένη, χορτοφάγος, δεν κάνει καταχρήσεις, δεν πίνει ούτε καφέ, δεν ξενυχτά, δε βάφει το μαλλί, μόνο στα ταγιεράκια έχει αδυναμία...

Τότε πώς στο διάολο θα ξοδεύει τα 551.700 δολάρια το χρόνο που θα είναι ο μισθός της για τη θέση αυτή; Εκτός κι αν πρέπει να αμειφθεί γεναιόδωρα ο τύπος (Ξαβιέ Ζιοκαντί ), που τα τελευταία 5 χρόνια φροντίζει για το «ακαθάριστο εγχώριο προϊόν ικανοποίησης» της υπουργού… (δική του δήλωση σε εφημερίδα).

Αυτή η κυρία και το σκυλολόι της (ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Τράπεζα, Γερμανοί καγκελάριοι και δε συμμαζεύεται), συστήνουν στους φτωχούς της οικουμένης να κάνουν οικονομία. Που θέλουν και να ζουν αξιοπρεπώς με το μισθό που παίρνουν! Που έχουν το θράσος να ζούνε αφού γεράσουν και σταματήσουν να δουλεύουν και να παράγουν! Ένα 500ρικο και πολύ τους είναι.
Με κάτι πρόχειρους υπολογισμούς μετά το καινούργιο μισθολόγιο που εισηγήθηκε το ευαγές ίδρυμα που διευθύνει, θα βγάλω σε δύο χρόνια ότι βγάζει αυτή σε 1 μήνα. (Ο μηνιαίος της μισθός είναι 31.700 ευρώ).

Υ.Γ. Ο προηγούμενος τα ‘φαγε στους δικηγόρους. Εσύ να τα φας στους γιατρούς.

Διάσημες δηλώσεις της κυρίας:

  • «δεν υπάρχουν περιθώρια για καλοσύνες όταν πρέπει να ληφθούν σκληρές αποφάσεις».

  • «να πάρουν το ποδήλατο!» Απάντηση στους Γάλλους που διαμαρτύρονταν για τις τιμές της βενζίνης που είχαν εκτοξευθεί στα ύψη το Νοέμβριο του 2007, όταν ανέλαβε Υπουργός Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου