Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Θα τον βαλσαμώσουμε. Για τους έξω θα είναι ζωντανός, για τους δικούς του πεθαμένος!

Η «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού, αντί να μικραίνει μεγαλώνει, παρά τα εξοντωτικά μέτρα λιτότητας.  Το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού  στο εξάμηνο Ιανουάριου - Ιουνίου 2011 διαμορφώνεται στα 12,781 δισ. ευρώ έναντι 9,997 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010.
Στα 354,5 δισ. ευρώ εκτοξεύτηκε το δημόσιο χρέος της χώρας στο τέλος Μαρτίου του 2011, από 340,2 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Δεκεμβρίου 2010.

Έχουμε μπλέξει με σκιντζήδες, με απατεώνες. Θα μας εξοντώσουν.
Αντί να αλλάξουν τη θεραπεία, αυτοί προτείνουν διπλή δόση Μνημονιόλ.
Κι όμως έχουν τις εξετάσεις στα χέρια τους, η κλινική εικόνα του ασθενούς χειροτερεύει αντί να καλυτερεύει, βρίσκεται ένα βήμα πριν το κώμα κι αυτοί προαναγγέλλουν με σιγουριά τον τριπλασιασμό της φαρμακευτικής αγωγής.
Που θα τον στείλει με μαθηματική ακρίβεια στα θυμαράκια.

Κι όμως είχαν κάνει τόσο τέλειες ασκήσεις επί χάρτου. Προσθέσεις, αφαιρέσεις, συναρτήσεις, διαγράμματα. Στα χαρτιά οι αριθμοί τους έβγαιναν επακριβώς. Τα μεγάλα κεφάλια της Διεθνούς Οικονομικής Ελίτ, οι γραβατάδες των καλυτέρων πανεπιστημίων, τα σαΐνια, μαζεύτηκαν κι έφτιαξαν πιο τελειοποιημένο σχέδιο από πέρυσι, συμπληρωμένο με περισσότερες μειώσεις μισθών, συντάξεων, περικοπών στα Νοσοκομεία τα σχολεία, καινούργιους φόρους, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ... Έπρεπε να τα δεχτούμε, να δείξουμε συναίνεση, να το βουλώσουμε γιατί έτσι θα έσωζαν την Ελλάδα από τη χρεοκοπία.
Κι αυτό το έλλειμμα, αντί να μειώνεται αυξάνεται! Το δημόσιο χρέος αντί να μειωθεί, φουσκώνει σα τσιχλόφουσκα.
Τι σκατά έγινε κατά την εφαρμογή των σχεδίων τους στην πράξη;
Μην πανικοβάλλεστε! μας καθησυχάζει ο Μπένι Χιλλ της Κυβέρνησης, θα μας δώσουν κι άλλα δάνεια με «εμπράγματες εγγυήσεις» δηλαδή θα βάλουμε ενέχυρο(!) και την υπόλοιπη χώρα που απέμεινε, μη σας τρομάζει ο όρος «επιλεκτική χρεοκοπία», δε σημαίνει κανονική χρεοκοπία, θα βαλσαμώσουμε τον πεθαμένο, για τους έξω θα’ ναι ζωντανός, για τους δικούς του πεθαμένος. Μήπως και γλυτώσουμε τις αμερικανικές τράπεζες από την κατάρρευση, τόσα δισεκατομμύρια πού να τα βρουν να πληρώσουν τους αλογομούρηδες που στοιχημάτισαν στην χρεοκοπία της χώρας μας σε CDS!
Στο μεταξύ οι χώρες της Ευρώπης δε δέχονται ελληνικές πιστωτικές κάρτες στις αγορές μέσω ‘Ιντερνετ...

Από ποια πόρτα θα φύγουν για να γλυτώσουν το λιντσάρισμα από τους συγγενείς του πεθαμένου;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου