Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Υφυπουργός ΠΡΟ.ΠΟ: “Η χρήση δακρυγόνων είναι το ηπιότερο στην κλιμάκωση μέσο”


(κι άλλο μπουμπούκι μας προέκυψε εκ του σοσιαλιστικού στρατού Κρήτης ορμόμενο)

Από: LIFO
“Η μεγάλη μέρα του πολέμου”, ήταν για τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα η 29η Ιουνίου, ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου και των διαδηλώσεων έξω από το Κοινοβούλιο. Ο κύριος Όθωνας σε συνέντευξη του στον Real Fm και στο Νίκο Χατζηνικολάου υποστήριξε, ότι υπήρξε σχέδιο κατάληψης του Κοινοβουλίου και τόνισε ότι αυτό που έκανε η κυβέρνηση ήταν να διασφαλίσει το δικαίωμα στους πολίτες να διαδηλώσουν ειρηνικά τη διαμαρτυρία τους!

Ακόμη ο σοσιαλιστής υφυπουργός, αμφισβητεί τις καταγγελίες περί «αποκλεισμού» των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και τη ρίψη δακρυγόνων στο σταθμό του Μετρό και για την οποία δυσφορία προκλήθηκε σε συγκεντρωμένους, αναφέρει ότι φταίνε οι εργαζόμενοι του Μετρό που δεν δέχτηκαν να κλείσουν τις εισόδους, όταν τους ζητήθηκε. Ο κύριος Όθωνας λέει ακόμη ότι ο σταθμός του Μετρό, δεν είναι κατάλληλος ούτε για λειτουργία προσωρινού ιατρείου παροχής πρώτης βοήθειας ούτε ως καταφύγιο διαδηλωτών με αναπνευστικά προβλήματα (!). (Σαν να υπήρχαν άλλες επιλογές για τους πολίτες που έτρεχαν να σωθούν από το πάρτι των χημικών στην πλατεία Συντάγματος) . 

Και η δηλώση του κυρίου Μιχάλη Όθωνα, που είναι όλα τα λεφτά:
 “Η χρήση δακρυγόνων ουσιών σημειώστε ότι στις αστυνομίες όλου του κόσμου, είναι στην κλιμάκωση το πρώτο ηπιότερο μέτρο για να αντιμετωπίσεις μια κατάσταση. Το επόμενο είναι η σώμα με σώμα μάχη. Το πόση είναι η σωστή δοσολογία ειλικρινά δε μπορεί κάποιος να το προσδιορίσει. Ποια δηλαδή είναι η ποσότητα πέραν της οποίας είναι υπερβολική η χρήση ή κάτω από την οποία είναι κανονική”.
υπερβολική χρήση δακρυγόνων (νεοδημοκρατική)
κανονική χρήση δακρυγόνων (σοσιαλιστική)

Η ελληνική αστυνομία διασφαλίζει το δικαίωμα στους πολίτες να διαδηλώσουν ειρηνικά τη διαμαρτυρία τους (χωρίς άλλα σχόλια...):

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου