Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Να κι αν χρεοκοπήσουμε, να κι αν δεν χρεοκοπήσουμε!


“Αν δεν εφαρμόσουμε το πρόγραμμα, η χρεοκοπία είναι προ των πυλών”, δήλωσε σε συνέντευξή του στην Real News ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος.

Πριν από ένα χρόνο μας έσκασαν το παραμύθι: Να αποδεχτούμε να μπει η χώρα υπό Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο (Τρόικα), για να πάρουμε ένα καταραμένο δάνειο, αλλιώς θα χρεοκοπούσαμε και δε θα είχαν να μας δίνουν μισθούς και συντάξεις. Το δημόσιο χρέος μας, ήταν τεράστιο, μεγαλύτερο κι απ’ το Εμπάιαρ Στέιτ. Εις αντάλλαγμα θα έπρεπε να δεχτούμε αδιαμαρτύρητα κάποιες θυσίες, περικοπές, μέτρα ή όπως αλλιώς διάολο τα ονομάσανε.
Τα δεχτήκαμε υπό το φόβο του φαλιμέντου και στο διάστημα αυτό είδαμε να μας σερβίρουν σε δόσεις κι άλλα μέτρα ανάλογα με τις δόσεις των δανεικών που μας έδιναν οι καλοί και χουβαρντάδες κύριοι της Τρόικας.

Στο διάστημα αυτό ο ελληνικός λαός πλησιάζει το ένα εκατομμύριο ανέργους,  άλλοι 285 χιλιάδες δουλεύουν για χαρτζιλίκι σε ημιαπασχόληση με συμβάσεις της πλάκας, ακόμα και της μίας μέρας. Άνθρωποι με το μάτι χαμένο πηγαινοέρχονται ολημερίς και σκέφτονται πώς θα τα βγάλουνε πέρα, πώς διάολο θα πληρώσουν το στεγαστικό για να μην τους πάρει η Τράπεζα το σπίτι και αν τους έκοψαν το ρεύμα και το νερό.
Ένας λαός χρεοκοπημένος, νοικοκυριά βυθισμένα στην απόγνωση.
Κι έρχεται τώρα η ίδια κυβέρνηση που μας έβαλε στο λούκι να μας ζητήσει να δεχτούμε αδιαμαρτύρητα πάλι κι άλλες θυσίες κι άλλα μέτρα, φοροεπιδρομή, μείωση μισθών και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για να μας δώσουν μια καινούργια δόση δανείου για να μπορούν να μας πληρώσουνε μισθούς και συντάξεις, αλλιώς θα χρεοκοπήσουμε κι όλη η Ευρώπη κι η Υφήλιος στη συνέχεια θα κατακλειστεί από ακρίδες. Και ποιος θα ήθελε να κάνει τόσο κακό στην Οικουμένη; 
Το 2012 είναι βέβαιο ότι πάλι το ίδιο θα μας πούνε. Και το 2031 κάτι ανάλογο, γιατί το δημόσιο χρέος (το Δημόσιο Τέρας), ένα περίεργο πράγμα, δε λέει να μικρύνει, δε λέει να χορτάσει,  όσο κι αν το ταΐζουμε.

Μιλάνε στους χρεοκοπημένους για χρεοκοπία! Είναι τόσο παράλογο όσο και η ιστορία που μου διηγήθηκε ο φίλος Δημήτρης:
Πήγε επίσκεψη στη θεία του και κάθισε στην κουζίνα να του φτιάξει καφέ η γριούλα και να τα πούνε. Πλατς, πλατς, η βρύση έσταζε του είχε σπάσει τα νεύρα.
-Θείααα (ήτανε και κουφή λιγάκι η θειά), σφίξε τη βρύση, γιατί στάζειιι!
-Επίτηδες παιδάκι μου δεν τη σφίγγω, γιατί άμα τη σφίγγω θα χαλάσει και μετά θα στάζει!
Κόκαλο ο Δημήτρης από την απάντηση της θείας.
Σας χρεοκοπούμε για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία!
Ουδείς άνθρωπος με στοιχειώδη αυτοσεβασμό (που δεν έχει κάνει λοβοτομή ή δεν τελεί υπό ψυχιατρική παρακολούθηση), δε θα ‘πρεπε να χάψει αυτό το ηλίθιο δίλημμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου