Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Οικολογική αναστάτωση


Μεγάλη αναστάτωση και προβληματισμό έχει δημιουργήσει το κυνηγητό και η φυγάδευση τα μαύρα μεσάνυχτα της περασμένης Τρίτης των Ελλήνων βουλευτών μέσα απ’ τον Εθνικό Κήπο. Το πρωτοφανές περιστατικό αστυνομικοί και πυροσβέστες να φυγαδεύουν τους πατέρες του έθνους με τους φακούς μέσα απ’ τον Κήπο νυχτιάτικα, διατάραξε το οικοσύστημα του συγκεκριμένου χώρου, προκαλώντας όχι μόνο πολιτικές αλλά και οικολογικές διαμαρτυρίες.

Και συγκεκριμένα:
α) Με το ποδοβολητό τσαλαπατήθηκαν τα παρτέρια με τις αζαλέες, τα πελαργόνια και τα άλλα εποχικά φυτά που βρίσκονταν στην περίοδο της ανθοφορίας, πλήττοντας ανεπανόρθωτα τη διαδικασία της επικονίασης στον περιβάλλοντα χώρο του Κήπου.
β) Οι πάπιες πετάχτηκαν απ’ τον ύπνο και τρέχανε ξεπουπουλιασμένες πέρα δώθε. Από τότε έχουν πάθει τεράστιο σοκ και δε μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ.
γ) Καμιά δεκαριά αγανακτισμένοι που τους είχε πιάσει κόψιμο απ’ την πολύωρη παραμονή τους στην Πλατεία και κάτι παλιοσάντουιτς που είχαν φάει στις γύρω καντίνες και είχαν πάει να κάνουν την ανάγκη τους, πετάχτηκαν με κατεβασμένα τα παντελόνια πίσω απ’ τα πεύκα φωνάζοντας «βοήθεια!»
δ) Οι αλλοδαποί που κανονίζανε κάτι ομοφυλόφιλους πίσω απ’ τους θάμνους, άρχισαν να τρέχουν στα τέσσερα αλαφιασμένοι νομίζοντας ότι πλάκωσε το Ηθών ή το Αλλοδαπών, παρατώντας σύξυλους τους ταλαίπωρους γκέι (που χάσανε και τα λεφτά τους).

Η Greenpeace, το WWF και η Μπιρμπίλη αυτοπροσώπως, επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στους αγανακτισμένους συγκεντρωμένους της Πλατείας Συντάγματος, συμβουλεύοντάς τους να βρουν άλλους τρόπους εκδήλωσης της αγανάκτησής τους, πιο φιλικούς προς το περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου