Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Αγγούρια μεσοπρόθεσμα


Τώρα θα πάρετε το μεσαίο
Πάρτε μια γεύση απ’ το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα (μεσαίου μεγέθους δηλαδή, γιατί το μακρύ, θα έρθει αργότερα), που ανακοινώνεται.
(Κι όλα αυτά πριν την ανακοίνωση του νέου μισθολογίου, του κυρίως πιάτου δηλαδή. Αυτό που σερβίρουν τώρα είναι το ορντέβρ):

  • Μείωση του αφορολόγητου από τα 12.000 ευρώ στα 8.000 που σημαίνει πρακτικά επιβάρυνση 400 ευρώ το χρόνο. Με μια απλή διαίρεση: μείον 35 ευρώ το μήνα.

  • Κόψιμο στο μισό του κινήτρου απόδοσης (γύρω στα 80 ευρώ καθαρά ήταν, πέφτει στα 40 ευρώ το μήνα, μείον άλλα 40 ευρώ μηνιαίως.

  • Μηνιαία παρακράτηση- εισφορά «αλληλεγγύης» υπέρ των ανέργων 2-3% επί του μισθού, ωραία πατέντα εσύ τους απολύεις εγώ ο μαλάκας τους πληρώνω, μείον περίπου 20 ευρώ το μήνα.
Με το καλημέρα σας και πριν οριστικοποιηθεί το νέο μισθολόγιο (οι βαρβάτες μειώσεις), οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν μείωση μισθού μέσα στο κατσακαλόκαιρο, γύρω στα 100 ευρώ.

Α! και το πιο ωραίο δε σας το είπα! Τα μέτρα θα ισχύσουν αναδρομικά από 1-1-2011. Κατά Ιούλιο μεριά θα πάρουμε το μηνιάτικο για να πάμε με κέφι τις διακοπές μας (αυτές τις ατέλειωτες, που ζηλεύει η κυρά Μέρκελ) και θα το ψάχνουμε με μεγεθυντικό φακό.

Υ.Γ. Δε θα μιλήσω για την αύξηση των τελών κυκλοφορίας, ούτε για την επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο εμφιαλωμένο νερό!!!!!! Δε νιώθω καθόλου καλά.
Θέλω απλώς να φωνάξω: Φωθιά να σας ε κάψει!!!!!

2 σχόλια:

  1. ΕΛΑ ΗΡΕΜΗΣΕ.ΒΡΗΚΑ ΕΝΑ ΜΑΚΡΥ ΑΓΓΟΥΡΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΩ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ.ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟ ΕΚΛΕΙΣΑ,ΜΗΔΕΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ,ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΝΕ ΤΟΝ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΩ.ΚΙ ΕΝΑ ΚΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΘΑ ΤΟ ΤΙΝΑΞΩ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΡΙΝ ΒΓΕΙ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ.
    ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ...ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ Τ'ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ,ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @AdeGia,
    φίλε. Ώστε υπάρχουν και χειρότερα...
    Μόνο μην αυτοκτονήσεις, όπως τους άλλους τους μαλάκες, τριγύρω. Πούλησε τους τρέλα, όπως κάνω τελευταίως κι εγώ (με τις εισπρακτικές).
    Το τελευταίο που σκαρφίστηκα, σηκώνοντας το τηλέφωνο: "Εδώ Ντέμπορα, στις 3 πίπες η μία δώρο". Κλατς, το κλείνω.
    Φοβάμαι πως απ' το άγχος θα πάθω καρκίνο και θα πάω στο διάολο. Δεν περιμένω τίποτα καλό. Ούτε από εκείνους που κάνουν λιτανίες κάθε βράδυ στις πλατείες.
    Αυτό που μου τη δίνει είναι:
    α) ότι δεν μπορώ να απολαύσω τη θάλασσα, μ' ένα μπουκάλι κρασί απ' το σπίτι και κεφτέδες και παξιμαδάκια κάτω απ' τ' αρμιρίκια, κοιτάζοντας τ' αστέρια και όλα τα ωραία πράγματα γύρω που είναι δωρεάν!!!!! (Ξέρεις εσύ)
    Γμτο χρειάζεται να 'ναι κι άλλος μαζί.
    Γαμώ την κρίση, την κυβέρνηση και τους άντρες (όλους μαζί!). και
    β) η ανακαίνηση του πατρικού στο χωριού αναβλήθηκε οριστικώς, μέχρι του Αγίου Π..τη (επίσης γνωρίζεις)
    Καλή δύναμη σου εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή