Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Πράσινες ευαισθησίες από κάτι μοδάτους τύπους

Η Μπιρμπίλη  μαζί με την Οικογένεια Παπανδρέου (Γιώργος και Αντρίκος, η μαμά απουσιάζει έχει ρευματισμούς τελευταίως και δε βγαίνει από το σπίτι), τον Προβόπουλο και το Νίκο Χατζηνικολάου μελέτησαν εις βάθος χτες τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη χώρα μας.






Οι συνομιλητές αφού κατέγραψαν το πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της χώρας φαινόμενο, σε κάθε τους δημόσια εμφάνιση να ψιχαλίζει, (ατράνταχτη απόδειξη της κλιματικής αλλαγής), έκαναν και μια ανησυχητική πρόβλεψη:

την επιδείνωση του φαινόμενου του θερμοκηπίου στην Ελλάδα. Όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε επισημάνει πρώτος από όλους πέρυσι, οι αγελάδες που κλάνουν κάνουν τεράστια ζημιά στην ατμόσφαιρα της γης, γι’ αυτό και προέτρεψε τον κόσμο να τρώει λαχανικά και όσπρια αντί για μοσχαρίσιο κρέας, ώστε να βρει την υγειά του το περιβάλλον.

Σύμβουλοι του πρωθυπουργού του επισήμαναν ότι τους τελευταίους μήνες τη θέση των αγελάδων που κλάνουν στη χώρα την έχουν πάρει 10 εκατομμύρια Έλληνες διότι τρέφονται με χόρτα, φασολάδα και λοιπά όσπρια.

Ο πρωθυπουργός βαθύτατα προβληματισμένος σκέφτεται να προσλάβει ένα επιτελείο συμβούλων να του προτείνουν λύσεις για τη μείωση των βλαβερών αυτών αερίων στη χώρα.


Την εκδήλωση έκλεισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός με την ευχή να καλοκαιριάσει επιτέλους, το κλίμα να έρθει στα σύγκαλά του για να μπορέσει επιτέλους να πάει για ποδήλατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου