Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Στον επόμενο τόνο, το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων θα είναι, αυτό:

Οι πληροφορίες της τελευταίας στιγμής από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών-Αποκέντρωσης -και Τρέχα Γύρευε, για το νέο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων, αναφέρουν τα εξής:

α) Ο κατώτερος μισθός όλων ανεξαιρέτως των Δ.Υ. διαμορφώνεται στα 999, 69 ευρώ (μεικτά) για όσους Δ.Υ. το επώνυμο αρχίζει από Α έως και Λ και από Μ έως και Ω διαμορφώνεται στα 969,69 ευρώ.
Και πολύ, σας είναι!
β) Καταργείται το δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα οριστικά. Οι δημόσιοι υπάλληλοι λίγο πριν τις γιορτές θα λαμβάνουν δώρο από την υπηρεσία τους μια κατεψυγμένη γαλοπούλα κι ένα κιλό μελομακάρουνα τα Χριστούγεννα και το Πάσχα 2 κιλά παϊδάκια Νέας Ζηλανδίας και τσουρέκια ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας τους.
Το επίδομα αδείας αντικαθίσταται από ένα εισιτήριο λεωφορείου ή πλοίου (κατάστρωμα), μετ’ επιστροφής, για να πάνε οι Δ.Υ. στα χωριά τους να παραθερίσουν και να ξεκουμπιστούν για λίγο από τις πόλεις.
γ) Καταργείται ο μισθός για τους νεοεισερχόμενους δημόσιους υπαλλήλους για 3 έτη. Οι νεοεισερχόμενοι Δ.Υ. θα περνάνε από δοκιμαστική περίοδο 3 ετών μετά την πρόσληψή τους, κατά την οποία περίοδο θα πρέπει να πληρώνουν το κράτος που τους έκανε τη χάρη και τους προσέλαβε, τη στιγμή που χιλιάδες άλλοι ψωμολυσσάνε και δεν έχουν πώς να περάσουν την ώρα τους.
Το ποσό δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα γιατί συζητάτε ανάμεσα στην Τρόικα και τα συναρμόδια υπουργεία.
δ) Καταργούνται οριστικά όλα τα επιδόματα που λαμβάνουν όλες οι κατηγορίες δημοσίων Υπαλλήλων και αντικαθίστανται από ένα και μοναδικό, το ονομαζόμενο επίδομα αποδοτικότητας. Το επίδομα αυτό θα λαμβάνουν 1 φορά το χρόνο, όσοι Δ.Υ. κατόπιν εξετάσεων από ολιγομελή επιτροπή κριθούν παραγωγικοί και ικανοί για τη θέση που κατέχουν.
Τα κριτήρια θα είναι απλά: ανάλογα με το πόσους συναδέλφους τους ρουφιάνεψαν τη χρονιά που πέρασε, πόσα χαρτιά υγείας έφεραν στην υπηρεσία από το σπίτι τους,  πόσες φορές πήραν δουλειά στο σπίτι να διεκπεραιώσουν κλπ.
Σημαντικό ρόλο στην καταβολή του επιδόματος αυτού θα παίξει και η εθελοντική εργασία κατά τα σαββατοκύριακα και τις αργίες καθώς και αν οι υπάλληλοι προσήλθαν αυθορμήτως να χειροκροτήσουν τους Υπουργούς, Δ/τές και λοιπούς παράγοντες που επισκέφτηκαν την υπηρεσία τους.

Με ένα πρόχειρο υπολογισμό ο κύριος Ραγκούσης αποκάλυψε ότι με το μισθολόγιο αυτό, το ετήσιο κόστος της μισθοδοσίας αυτών των ανεπρόκοπων και άχρηστων, θα μειωθεί από τα 21 δις ευρώ, στα 8 δις. Δηλαδή κέρδος 13 ολόκληρα δισεκατομμυριάκια.


Μ’ αυτά τα χρήματα υπολογίζεται ότι θα πληρωθούν οι τόκοι της 653ης δόσης του δανείου από την Τρόικα και τα ταξίδια του Πρωθυπουργού (χωρίς τα γεύματα), για ένα τουλάχιστον εξάμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου