Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Ήτανε θέλημα Θεού, η Πόλη να τουρκέψει...



Και να που η επίσημη εκκλησία της Ελλάδας συνεχίζει το μακραίωνο ρόλο της: Αυτόν της υποβολής της υποταγής, της παθητικότητας, της μοιρολατρίας, του ραγιαδισμού στο ποίμνιό της (δηλαδή στο κοπάδι των προβάτων που εξουσιάζει).
Υπομονή αδερφοί, δείτε τις δυσκολίες της ζωής σαν μια φυσική καταστροφή που σας ήρθε κατακέφαλα (πάλι καλά που δεν έκανε σύνδεση με το τσουνάμι της Ιαπωνίας), υπομονή, πίστη στο Μεγαλοδύναμο, άλλωστε υπάρχει κι η Ανάσταση που με ένα μαγικό τρόπο θα συντελεστεί, υπάρχει και η άλλη ζωή με τις απολαύσεις του παραδείσου. Υπομονή μέχρι να πεθάνετε να δείτε φως.
Ίσως αυτό που βιώνετε τώρα να είναι η πληρωμή για τις αμαρτίες σας (το’ χατε ρίξει στον καταναλωτισμό και στην κραιπάλη, διακοπές θέλατε με διακοποδάνειο; Πληρώστε τώρα, ζοριστείτε και μη διαμαρτύρεστε).
Μη φοβάστε την αδικία, μη φοβάστε τον πόνο. Όσο πιο πολύ πονέσετε στην επίγεια ζωή, τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχετε να κλείσετε πρώτο τραπέζι πίστα στην Ουράνια Βασιλεία...
Ο συμπαθής γέροντας, ο επικεφαλής της Ελλαδικής εκκλησίας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατώτερος των περιστάσεων. Άλλη μια φωνή του σάπιου πολιτικοϊδεολογικού συστήματος.
Το οποίο σύστημα όσο δε θα βάζει χέρη στον πλούτο της Εκκλησίας, όσο δε θα πειράζει την κερδοφόρα αυτή μηχανή, δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τίποτα.
Θα συνεχίσουν να πορεύονται χέρι- χέρι... Εις τους αιώνες των αιώνων. Αμήν.
Αλλά υπάρχουν και χειρότερα στην πορεία της ελληνικής Ιστορίας: Εκείνοι που αφόρισαν τη Φιλική Εταιρεία...

«Κάτω από το ανέσπερο φως της Αναστάσεως, τα ψεύδη, η υποκρισία και οι απόπειρες παραπλάνησής μας από τα οργανωμένα συμφέροντα, που γεννούν κρίσεις και δοκιμασίες, χλωμιάζουν και αποδυναμώνονται» αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος. «Ο Χριστός αναστήθηκε. Ο θάνατος νικήθηκε» προσθέτει.
«Κανείς δεν μπορεί πια να μας στερήσει την ελπίδα. Οι Έλληνες το γνωρίζουμε αυτό καλύτερα από όλους» συμπληρώνει.
«Όσες φορές το Γένος μας έφθασε στα όρια της εξουθένωσης, η ελπίδα τής Αναστάσεως το ανέδειξε πάλι ρωμαλέο και αναστημένο» αναφέρει ο κ. Ιερώνυμος.
«Ας επαναλάβω, λοιπόν, και εγώ αυτό που είπε ο Αναστημένος Χριστός στις μυροφόρες: «Μη φοβείσθε». Καμία αδικία, καμία ασθένεια, καμία δυσκολία της καθημερινότητας, καμία οικονομική κρίση, καμία αβεβαιότητα για το μέλλον δεν πρέπει να μας φοβίζει. Οι χριστιανοί είναι οι άνθρωποι της Αναστάσεως [...] Μη φοβάστε, λοιπόν, αλλά γίνετε άνθρωποι της Αναστάσεως. Ελάτε να πορευθούμε με θάρρος και ελπίδα στην καινούργια ζωή που μας χάρισε ο αναστημένος Κύριος» συμπληρώνει ο Αρχιεπίσκοπος.

Τηλεφωνική επικοινωνία, με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα είχαν το Μ. Σάββατο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και αντάλλαξαν αναστάσιμες ευχές.
Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε κουράγιο στον πρωθυπουργό και ευόδωση των προσπαθειών του, ενώ συμφώνησαν να έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση, αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις τους.
Καλό κουράγιο στον πρωθυπουργό μας. Μέχρι να μας αποτελειώσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου