Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Κι άλλη εξοικονόμηση μας έρχεται κατακέφαλα

Τι λε, ρε παιδί μου; Τα νούμερα δεν τους βγαίνουν; Παρόλο το γδάρσιμο με ατσαλόβουρτσα που μας κάνουν με το που θα περάσουμε κάθε πρωί την πόρτα του σπιτιού μας;
Τα έσοδα για το πρώτο δίμηνο του 2011, διαμορφώνονται στα 7,87 δισ. ευρώ  σε σχέση με πέρσι που ήταν 8,74 δισ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, δηλαδή κατά  870 εκατ. λιγότερα.

Τι σας έγραφα προχτές για τα επιδόματα ανεργίας που θα κόψουν προκειμένου να «εξοικονομήσουν» 500 εκατομμύρια ευρώ;
Τώρα ανακάλυψαν και άλλη μέθοδο «εξοικονόμησης» δαπανών. Μια άλλη πηγή κόστους και «σπατάλης» του δημοσίου και μάλιστα μεγαλύτερη, όχι τίποτα ψιλολοϊδια, αγγίζει τα 5 δις ευρώ, είναι οι φοροαπαλλαγές εισοδήματος.
Φοροαπαλλαγές (εκπτώσεις φόρου δηλαδή), των νοικοκυριών που αφορούν τους τόκους στεγαστικών δανείων, νοσηλείων, έξοδα για γιατρούς και δικηγόρους, ενοίκια, φροντιστήρια,  κλπ, τέρμα!
«Στο απόσπασμα στήνει για άλλη μια φορά το υπουργείο Οικονομικών τις φοροαπαλλαγές. Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που απορρέουν από το Μνημόνιο Νο 4, το υπουργείο βάζει στο μικροσκόπιο τις 980 φοροαπαλλαγές που ισχύουν σήμερα, αφού με νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου πολλές θα επανεξεταστούν ή θα κοπούν». Εφημ. Τα Νέα

Έχω κι εγώ να τους προτείνω μια άλλη πηγή σπατάλης του δημοσίου που θα συνιστούσα να περικοπεί. Για περαιτέρω εξοικονόμηση χρημάτων και απρόσκοπτη πληρωμή των δανειστών μας:
Τα έξοδα κηδείας που χορηγούν τα ασφαλιστικά ταμεία. Το ποσό δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω, αλλά οι λογιστές της τρόικας και του ΥΠ.ΟΙΚ. μπορούν να το βρουν αυθημερόν.
Οι κηδείες είναι πεταμένα λεφτά, σκέτη φύρα. Ομαδική ταφή ή στους φούρνους. Τώρα δε και με την αύξηση των αυτοχείρων, το κόστος αυτό είναι ασήκωτο για τα κρατικά ταμεία.

Υ.Γ. Δεν μπορώ να νευριάσω. Προσπαθώ να αντιγράψω τη στάση του Βούδα. Όσο σκέφτομαι τους δημόσιους υπαλλήλους με μισθούς πείνας μετά το νέο μισθολόγιο, χωρίς δώρα γιορτών (το Πάσχα θα πάρουμε το τελευταίο) και με εκκαθαριστικό χωρίς επιστροφή φόρου απ’ την Εφορία αλλά με πληρωμή, με πιάνουν τα γέλια.
Τελικά η Αίγυπτος είναι πολύ κοντά! Ένα τσιγάρο δρόμος...

1 σχόλιο: