Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Η εξόντωση του ελληνικού πληθυσμού συνεχίζεται.


Κόβουν  και το επίδομα ανεργίας σε όσους διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία!
Στη διαπίστωση ότι η Κομισιόν αμφισβητεί το καθολικό δικαίωμα των Ελλήνων άνεργων να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας προέβη ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή απάντηση του επιτρόπου Ολι Ρεν σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή Ν. Χουντή.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Χουντής ζητούσε να μάθει τι σημαίνει η δέσμευση στο πλαίσιο του Μνημονίου για εξοικονόμηση 500 εκ ευρώ από «επιδόματα ανεργίας με κριτήριο τα ελάχιστα απαιτούμενα μέσα διαβίωσης».
Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην απάντησή της αναφέρει ότι η παροχή του επιδόματος ανεργίας στους ανέργους θα παρέχεται μετά από έλεγχο των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων τους και προαναγγέλλει την δραστική μείωση και άλλων κοινωνικών παροχών μετά από αξιολόγηση τους.
Ειδικότερα, στην απάντησή του ο κ. Ρεν αναφέρει ότι για το 2012 το ποσό των περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ θα προκύψει «από τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων και των εισοδημάτων βάσει των οποίων χορηγούνται επιδόματα ανεργίας και άλλα κοινωνικού χαρακτήρα επιδόματα που σχετίζονται με την ανεργία» και συνεχίζει ότι «θα πρέπει να σημειωθεί ότι το αναμενόμενο ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ που θα μπορούσε να εξοικονομηθεί, εάν βελτιωθεί ο μηχανισμός βάσει του οποίου πραγματοποιείται ο έλεγχος των περιουσιακών και εισοδηματικών στοιχείων ή με την καλύτερη στόχευση και την δικαιότερη επίδραση του συστήματος των κοινωνικών επιδομάτων». Εφ. Ναυτεμπορική

Πόσο άθλιος πρέπει να είσαι τελικά, πόσο ξετσίπωτος, για να κόβεις ακόμα και το πενιχρό επίδομα των ανέργων και να το παρουσιάζεις σαν «επιτυχία», επειδή έτσι θα καταφέρεις να «εξοικονομήσεις» 500 εκατομμύρια κατ’ έτος;

Πόσο άθλιος πρέπει να είσαι τελικά, πόσο ξετσίπωτος για να οδηγείς ανέργους ανθρώπους στην απόλυτη εξαθλίωση, την ίδια στιγμή που ξεπληρώνεις 95 εκατομμύρια δάνειο του Μεγάρου Μουσικής και συνεχίζεις να επιδοτείς χιλιάδες ΜΚΟ του κώλου, επειδή τρέφονται από αυτές δικά σου λαμόγια.

Άνεργοι, αν διαθέτετε ένα σπιτάκι που σας το άφησε κληρονομιά ο μακαρίτης, ή 50 ρίζες ελιές, διαλέξτε: ΄Η θα τα κρατήσετε για να τον θυμόσαστε ή θα τα πουλήστε  για να μπορέσετε να παίρνετε το επίδομα ανεργίας.
Στην περίπτωση όμως που διαλέξετε να τα κρατήσετε, χάσατε! Οι δυνάμεις κατοχής σας θεωρούν πλούσιους και ικανούς να επιβιώσετε μια χαρά από μοναχοί σας. Κρατήστε λοιπόν το σπίτι και κόβετε φέτες τους σοβάδες και τρώτε τους. Ή τρώτε τα ελιόφυλλα. Θα σας προστατέψουν κι απ’ τον καρκίνο που θα σας βρει με τόσο άγχος που βιώνετε καθημερινά.

Η αλήθεια είναι ότι το πάνε φιρί φιρί να οδηγήσουν ανθρώπους οικογενειάρχες πενηντάρηδες, στην εξάσκηση κατασκευής βομβών μολότωφ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου