Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Πορεία προς τα μπρος

 Σταχυολογώ από το ειδησεογραφικό δελτίων των τελευταίων ημερών:

  • Με τροπολογία που κατέθεσε ο Δημ. Ρέππας στη Βουλή, γίνεται πλημμέλημα η μη καταβολή εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες  που θα τιμωρείται με 84 ευρώ και εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης. Επίσης γίνεται αδίκημα του ΚΟΚ η άρνηση πληρωμής διοδίων, που εκτός του προστίμου 200 ευρώ, μπορεί να επιφέρει αφαίρεση διπλώματος και άδειας κυκλοφορίας.

  • Στην Κερατέα οι δυνάμεις της αστυνομίας ως "δυνάμεις κατοχής," εισέβαλαν την Τρίτη το βράδυ στην πόλη κάνοντας χρήση όλων των μέσων που διέθεταν, ενάντια στους αγανακτισμένους πολίτες της Λαυρεωτικής. Μπούκαραν στα σπίτια των κατοίκων, έδειραν ηλικιωμένους, εξύβρισαν καραβίσια γυναίκες και συνέλλαβαν 5 άτομα του Γαλάτικου Χωριού, στα σπίτια των οποίων βρήκαν ύποπτα αντικείμενα: άδεια μπουκάλια μπύρας και βίντεάκια από τα 2μηνα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή. Σε βάρος των τριών έχουν απαγγελθεί κακουργηματικές κατηγορίες για έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών, ενώ ένας εξ αυτών αντιμετωπίζει τις επιβαρυντικές διατάξεις του "κουκουλονόμου".
  • Στις Σέρρες ο Ταξίαρχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, απαγόρευσε την κίνηση και στάθμευση γεωργικών μηχανημάτων στον Προμαχώνα και στην πέριξ περιοχή. Απαγόρευσε επίσης κάθε δημόσια-υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία επί του εθνικού δικτύου στην παραπάνω περιοχή, όπως και κάθε “απόπειρα πραγματοποίησης συνάθροισης”!!!
  • Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς στρατιωτική άσκηση καταστολής πλήθους, με την ονομασία «Καλλίμαχος». Επρόκειτο για πρόβα του ελληνικού στρατού μαζί με τον ευρωστρατό στην αντιμετώπιση διαδηλωτών και καταστολής πλήθους σε κατοικημένες περιοχές. Η Κυβέρνηση προστρέχει στη βοήθεια του στρατού για την αντιμετώπιση του «εσωτερικού εχθρού», δηλαδή, των λαϊκών κινητοποιήσεων.
  • Η 27χρονη Γερμανίδα Φέι Μάγιερ –εναντίον της οποίας έχει ασκηθεί δίωξη για «συμμετοχή σε άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση»- κρίθηκε προφυλακιστέα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Τα μέλη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αξιολόγησαν ως επιβαρυντικό στοιχείο ότι κατείχε και διάβαζε δημοσιευμένα κείμενα ατόμων που χαρακτηρίζονται τρομοκράτες καθώς επίσης έκανε παρέα με έναν- δύο τέτοιους τύπους.
Είναι ιδέα μου ή πράγματι η Δημοκρατία μας κατεβαίνει με φόρα τα σκαλιά 
προς τον πάτο;

Και μέσα σ’ όλα αυτά ακούγεται ο κύριος- με το μονίμως βουρκωμένο βλέμμα- Λοβέρδος, να αναφωνεί σε συνέντευξη τύπου: «Μην κάνετε πίσω, μην υποχωρήσετε, μας λένε οι πολίτες».

Αυτή η πορεία προς τα μπρος, είναι που με τρομάζει….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου