Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Τα νέα της ημέρας με θλίβουν…


  • Η Ιταλίδα δικαστής Cristina Di Censo, αποφάσισε την παραπομπή του ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε δίκη (6 Απρίλη 2011), για το αδίκημα της συνεύρεσής επί πληρωμή με μία ανήλικη.
  • Η αλβανική Βουλή ενέκρινε, με 128(!) ψήφους υπέρ και 2 κατά, την άρση της ασυλίας του Ιλίρ Μέτα πρώην αντιπροέδρου της αλβανικής κυβέρνησης, υπουργού Οικονομίας και Εμπορίου, μετά από αίτημα που είχε καταθέσει η Εισαγγελία Τιράνων. Ο  Ιλίρ Μέτα, αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά και η Εισαγγελία ξεκινά έρευνες σε βάρος του.

 Αυτά συμβαίνουν σε γειτονικές χώρες που τα τελευταία χρόνια δεν αποτελούν και κανένα πρότυπο σοβαρότητας, όπως θα λέγαμε με επιείκεια.
  • Στη χώρα μας πάλι διαβάζουμε ότι: Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, σε χρόνο μηδέν έδωσε εντολή για προκαταρκτική Εξέταση και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ιχνηλατεί ήδη το IP του ηλεκτρονικού υπολογιστή που στεγάζει ένα ιερόσυλο ιστολόγιο. Το ιστολόγιο αυτό καλούσε τους αναγνώστες του να προβούν σε σημεία και τέρατα: σε ειρηνική κατάληψη του οχυρού της Ελληνικής Δημοκρατίας, του λίκνου του ελληνικού πολιτισμού, δηλαδή της Βουλής, στις 20 Φεβρουαρίου.
Η Δικαιοσύνη κινήθηκε τάχιστα για να συλλάβει τους ενόχους και να προλάβει ένα αδίκημα που δεν έχει τελεστεί ακόμα: τη διατάραξη συνεδρίασης.
Διά προληπτικούς λόγους…

Έχω εναποθέσει πλέον τις ελπίδες μου στη Θεία Δίκη, αφού η ανθρώπινη μοιάζει να έχει μετακομίσει προς άγνωστη κατεύθυνση.
Και δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάποιος καινούργιος Σαρτζετάκης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου