Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Αυξήθηκε η παραγωγικότητα!

Μεγάλο άγχος έχει πιάσει τον τελευταίο καιρό διάφορες κατηγορίες εργαζομένων του δημοσίου να αποδείξουν στον κύριο Πάγκαλο ότι δεν είναι κοπρίτες. Στην προσπάθειά τους αυτή να γίνουν παραγωγικοί και χρήσιμοι για την οικονομία και την κοινωνία, ασκούν τα καθήκοντά τους με υπερβάλλοντα ζήλο και παραδειγματική επαγγελματική αφοσίωση. Αστυνομικοί, δικαστές και υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών  συναγωνίζονται ο ένας τον άλλον σε παραγωγικότητα.

Έτσι μάθαμε ότι το τελευταίο διάστημα στην Πάτρα υπάλληλοι του ΣΔΟΕ έπιασαν απ’ αυτοφώρω τον οδηγό επαγγελματία ο οποίος κουβαλούσε στο επαγγελματικό φορτηγάκι που οδηγούσε, ένα ταψί με χοιρινό και πατάτες που του είχε δώσει το αφεντικό του να το πάει στο φούρνο. Κι επειδή ο οδηγός έκανε το λάθος να μη διαθέτει παραστατικά για το ταψί (υλικό που μετέφερε με επαγγελματικό όχημα), έφαγε ένα ωραιότατο πρόστιμο 1.200 €. (600 το αφεντικό και 600 ο ίδιος). Πολύ σωστά! Για να μάθει άλλη φορά να φοροδιαφεύγει.
Στην Αθήνα πάλι τα σαίνια της ΕΛΑΣ συνέλλαβαν 72χρονο ζητιάνο, με Αλτσχάιμερ(!) τον πήγαν αυτόφωρο για επαιτεία, ο δικαστής τον καταδίκασε σε 10ήμερη φυλάκιση, (η οποία μετατράπηκε αυτομάτως σε 5μερη, μιας κι ο καταδικασθείς ήταν πάνω από 65 χρονών) και οι αστυνομικοί τον έβαλαν στην κλούβα για να τον κουβαλήσουν στις φυλακές Κομοτηνής για να εκτίσει την ποινή του (Προφανώς εκεί υπήρχε άδειο κρεβάτι).
Όταν τελικά ο γέρος έφτασε στην Κομοτηνή, διασχίζοντας τη μισή Ελλάδα, είχε περάσει το 5μερο, γιατί η κλούβα μάζευε απ’ όπου περνούσε κρατούμενους.
Ο διευθυντής της φυλακής του έβγαλε ένα εισιτήριο του ΚΤΕΛ για να γυρίσει από κει που ήρθε κι έκτοτε η τύχη του αγνοείται.

Πολύ άγχος, πολύ υπερβάλλοντας ζήλος από όλους αυτούς τους σκληρά εργαζόμενους υπαλλήλους του δημοσίου.
Αν είχε αρχίσει να είναι σε ισχύ το νέο μισθολόγιο που συνδέει το ύψος του μισθού με την παραγωγικότητα, οι εργαζόμενοι αυτοί προφανώς θα έπαιρναν μπόνους.
Πάντως επειδή προβλέπω ότι τις επόμενες μέρες τα «κρούσματα» της παραγωγικότητας θα αυξηθούν, φροντίστε όταν θα σας σταματήσει κανένας τροχονόμος για έλεγχο, να μην έχετε το κουτί με τα χαρτομάντηλα στο ταμπλώ του αυτοκινήτου (απαγορεύεται).
Κι όσο κι αν βιάζεστε (για ευνόητους λόγους) όταν σταματήσετε στο περίπτερο για προφυλακτικά, περιμένετε υπομονετικά να σας κόψει την απόδειξη ο περιπτεράς (ακόμα και με κίνδυνο να σας «πέσει» το ηθικό) και να την πάρετε. Δεν ξέρετε από πού μπορεί να ξεφυτρώσει ο συμπαθής υπάλληλος του ΣΔΟΕ και βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να υποστείτε ο ίδιος τη σεξουαλική πράξη που είχατε σχεδιάσει εδώ και κάτι μήνες να προσφέρετε στο αντικείμενο του πόθου σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου