Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

20 χρόνια ξεπουλούν τ’ ασημικά, τώρα θα ξεπουλήσουν και τα μπακίρια

Επί 20 χρόνια και βάλε, ξεπουλούν τις δημόσιες υπηρεσίες, τα αγαθά και τη γη της Ελλάδας. Για να αλαφρώσουν την οικονομία της χώρας από τα βάρη και τις ζημιογόνες επιχειρήσεις. Για να μειωθούν τα ελλείμματα του κράτους, να ευημερήσει η οικονομία και οι πολίτες αυτού του τόπου να τρώνε με χρυσά κουτάλια.
Με μοναδικό στόχο να έχουμε λιγότερο «κράτος», που εκεί γύρω στο ‘90 ανακάλυψαν ότι είναι υπεύθυνο για όλα τα δεινά της χώρας. Το κράτος και οι υπηρεσίες του. Και βάλθηκαν να το ξεφορτωθούν.

Πρώτος ξεκίνησε αυτό το σπορ ο Μητσοτάκης. Ο τρισκατάρατος, αποστάτης, προδότης της πατρίδας, αυτός που έστειλε έναν κοτζαμάν πρώην λαοπρόβλητο ηγέτη στα Ειδικά Δικαστήρια (δικά τους λόγια χρησιμοποιώ, δεν έχουμε πάθει όλοι Αλτσχάιμερ στη χώρα τούτη).
Το δρόμο που χάραξε ο Μητσοτάκης ακολούθησαν όλες οι μετέπειτα κυβερνήσεις του τόπου. Το δρόμο των αποκρατικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήσεων, μετοχοποιήσεων και ενός σωρού άλλων νεολογισμών.
Στην εικοσαετία αυτή είδαμε να πουλούν τον ΟΤΕ, τα Ναυπηγία Σκαραμαγκά, τις τράπεζες, την Ολυμπιακή, τα λιμάνια, τη διώρυγα της Κορίνθου, τις εθνικές οδούς στους εργολάβους- κατασκευαστές, το καινούργιο αεροδρόμιο, τη γέφυρα Ρίου Αντίρριου, ένα μεγάλο μέρος της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, του ΟΠΑΠ, τα Ελληνικά Πετρέλαια κλπ κλπ.
Ένθερμοι υποστηρικτές του εγχειρήματος αυτού κάθε λογής φιλελεύθεροι, νεοφιλελεύθεροι, εκσυγχρονιστές, πραγματιστές, ιδεολόγοι του κ...λου που έκρωζαν σαν κοράκια υπέρ του ιδιωτικού και εναντίον του κράτους.
20 χρόνια ξεπουλήματος και να τώρα η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στη χρεοκοπία. Και το αντίδοτο που προτείνουν οι ίδιοι κύριοι είναι να ξεπουληθούν και τα υπόλοιπα εναπομείναντα δημόσια αγαθά για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία και να σώσουμε τη χώρα!

Χωρίς ντροπή, συνιστούν να πουλήσουμε και τα μπακίρια της μακαρίτισσας. Τι έχει μείνει για πώληση; Το νερό; Ο ηλεκτρισμός; Οι συγκοινωνίες της στεριάς; Κάτι λιμάνια και παραλίες; 1-2 κρατικές τράπεζες; Γη και θάλασσα που κρύβει από κάτω πετρέλαιο και αέριο;  Τα νεκροταφεία με τους τάφους των παππούδων μας ή μήπως κάτι ερείπια που κληρονομήσαμε από παλιά;
Έτσι δε λένε ειρωνικά για την Ελλάδα οι ξένοι: «sun, sea and some ruins»: «Θάλασσα, ήλιος και μερικά ερείπια».
Δε ντρέπεστε ρε αλήτες που θα σώσετε τη χώρα ξεπουλώντας την; Του πατέρα σας περιουσία πουλάτε;
Για να γίνουμε πιο «ανταγωνιστικοί», για να ξεπληρώσετε το χρέος και να σώσετε τη χώρα ή για να φτάσουμε ολοταχώς πίσω, στη δεκαετία του ’50. Στη χώρα της ΟΥΛΕΝ και της Πάουερ. Στη λάμπα πετρελαίου και στο νερό απ’ το νερουλά;
Ή μήπως στη Χιλή του 2010;

Επίορκοι, εθνικοί μειοδότες, κατσαπλιάδες.  Κάτω τα χέρια από τη δημόσια περιουσία.
Κάτω τα χέρια απ’ το μέλλον των παιδιών μας.
Καιρός να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται.
Τούτο το χώμα είναι δικό τους και δικό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου