Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Νέα απ' το μέτωπο

Λεφτά υπάρχουν!

Ποιος είπε ότι «τα ταμεία είναι άδεια. Όταν λέμε άδεια, εννοούμε άδεια. Δεν υπάρχει σάλιο!» Μπαρμπούτσαλα. Τελικά λεφτά υπάρχουν. Εκατομμύρια ευρώ, όχι τίποτα ψιλά. Απλώς ψάχνουν τις κατάλληλες τσέπες για να χωθούν. Και οι πιο κατάλληλες τσέπες είναι αλήθεια ότι είναι αυτές οι φαρδιές και βαθιές τσέπες που κρύβουν τα ράσα…

Βέβαια άργησαν λιγάκι να τα δώσουν, περίμεναν να βγει το πόρισμα για το Βατοπέδι κι έτσι αφού σκάνδαλο δε βρήκαν όσο κι αν φαγώθηκαν να ψάχνουν, οι κυβερνώντες είπαν να τελέσουν το χριστιανικό τους καθήκον προς τους Αγίους Πατέρες που αδημονούσαν να εισπράξουν «τα του Καίσαρος τω Καίσαρει και τα του Θεού τω Θεώ».

 

Χορηγία 2.250.000 εκατομμυρίων ευρώ στις Μονές του Αγίου Όρους

Οικονομική χορηγία 2.250.000 πρόκειται να δοθεί μετά από απόφαση του υπουργείου Οικονομικών στις Ιερές Μονές Αγίου Όρους. Η απόφαση προβλέπει και την έκδοση χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής στη ΔΟΥ Πολύγυρου στο όνομα των Ιερών Μονών.

Το ύψος της ετήσιας οικονομικής χορηγίας καθορίστηκε κατά το οικονομικό έτος 2010 και έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2011.

Αναλυτικά τα ποσά οικονομικής χορηγίας για το έτος 2010


Ο Πρόεδρος μίλησε!

Τι, ποιος πρόεδρος; Καλέ ο «μάτσο» τύπος που φέρει τη βαριά ιδιότητα του Προέδρου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος. Ο κύριος Γιάννης Παναγόπουλος. Και βέβαια όπως όλοι οι σοφοί και βαθιά σκεπτόμενοι άνθρωποι, μιλούν μετά από βαθιά σκέψη και περισυλλογή. Δε μιλούν έτσι επιπόλαια και εν θερμώ. Το ψάχνουν το θέμα. Μπορεί να τους πάρει κανένα οχτάρι μήνες, αλλά αξίζει τον κόπο μπροστά στις βαθυστόχαστες σκέψεις τους και τις εκπληκτικές ανακαλύψεις που κάνουν.

Τι ανακάλυψε ο κύριος Παναγόπουλος μαζί με 102 στελέχη της ΠΑΣΚΕ και μας το ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου;

 

Με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Ι. Παναγόπουλο, 102 «πράσινα» στελέχη σωματείων αποδοκιμάζουν την ασκούμενη πολιτική

 

Την ώρα που κλιμακώνεται η κόντρα των συνδικάτων των μέσων μαζικής μεταφοράς, 102 συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ υπέγραψαν διακήρυξη με την οποία αποκηρύσσουν την κυβερνητική πολιτική. Οι συνδικαλιστές ασκούν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και στην οικονομική πολιτική που υπαγορεύει το μνημόνιο και δηλώνουν την αντίθεσή τους στα μέτρα που λαμβάνονται για μισθούς, εργασιακές σχέσεις και ασφαλιστικό σύστημα.

«Τα μέτρα είναι σκληρά, άδικα και αντικοινωνικά»
τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ και πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλος υπογραμμίζοντας την αντίθεσή του με το μνημόνιο, «παρ΄ ότι», όπως είπε, «αντιλαμβάνομαι την κρίση δανεισμού που αντιμετωπίζει η χώρα μας».
Ο κ. Παναγόπουλος σημείωσε ότι η ασκούμενη πολιτική δεν έχει καμία σχέση με τις αξίες του ΠαΣοΚ. Στη συνέχεια, ο κ. Παναγόπουλος έκανε δηλώσεις υπέρ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων τα οποία χαρακτήρισε «αδιαπραγμάτευτο θεσμό».
Τέλος, για το ενδεχόμενο επιβολής νέων σκληρών μέτρων με πίεση από την τρόικα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τόνισε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λειτουργεί ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των δυνάμεων του κεφαλαίου». Το Βήμα

 

Κάτι μου λέει ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, θα κάνει μια πολύ επαναστατική ανακάλυψη που θα αλλάξει το ρουν της Ιστορίας: Θα ανακαλύψει ότι η γη είναι στρογγυλή.

Υ.Γ. Τι σας έγραφα προχτές για το ξύλο; Ότι το μόνο που φοβούνται και τρέμουνε είναι το ξυλοφόρτωμα από το αγριεμένο πλήθος; Δεν έγραφα καλύτερα ένα Joker...

Το βίντεο είναι από: mauroprovatos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου