Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Ο Γιάννης και το θεριό..


Είναι γεγονός πως η σημερινή ανυπόληπτη και μισητή Κυβέρνηση δεν υπολογίζει τίποτα και κανένα προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της.
Τους πολίτες τους αντιμετωπίζει σα νούμερα τυπωμένα σε χαρτί. Έχουμε τόση σημασία, τόση υπόσταση για δαύτους, όση και οι αμοιβάδες.
Δύο πράγματα φοβάται, τρέμει για την ακρίβεια η συγκεκριμένη κατοχική κυβέρνηση- πιστό σκυλί των ξένων τοκογλυφών, των μεγαλοεργολάβων και των καναλαρχών. Δύο πράγματα που απειλούν την ύπαρξη και τη συνέχισή της:

α) Τις οργανωμένες ή αυθόρμητες κινήσεις ανυπακοής των πολιτών, όπως αυτές της άρνησης πληρωμής των διοδίων ή του δημάρχου Στυλίδας που γκρέμισε τα κιγκλιδώματα του δρόμου. Τους επιβάτες που δεν κόβουν  εισιτήρια στα ΜΜΜ ή άλλους που αρνούνται να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αντιδρώντας στις παράλογες αυξήσεις του ρεύματος. Κινήσεις πολιτών που αρνούνται να συμμορφωθούν σε νόμους και κανόνες που θεωρούν άδικους ή που έχουν χάσει τη νομιμότητα τους στα μάτια των. Οι περιπτώσεις από μεμονωμένες στην αρχή, όλο και πληθαίνουν και απειλούν να πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας. Αρκεί να παρατηρήσει κανείς την πλήρη αποσιώπησή τους από τα καθεστωτικά ΜΜΕ για να καταλάβει το πόσο «επικίνδυνο» θεωρείται το φαινόμενο από τους κρατούντες.
Και θεωρείται επικίνδυνο γιατί δε χειραγωγείται- καπελώνεται από κανένα κόμμα (όπως θα τους βόλευε) ή από καμιά πουλημένη συνδικαλιστική οργάνωση.

β) Το ξύλο. Το αγνό και παραδοσιακό, χειροποίητο ξυλοφόρτωμα των μελών της Κυβέρνησης (Υπουργών, βουλευτών και λοιπών κομματόσκυλων). Την ώρα που θα τους ορμήξει το αγριεμένο πλήθος και θα τους λιντσάρει. Η περίπτωση Χατζιδάκη τους έχει κάνει να χάσουν τον ύπνο τους. Εξ’ αυτού ορμόμενοι, έχουν κάνει τα κουμάντα τους. 3 υπουργοί έχουν ήδη αγοράσει σπίτια στην Αμερική, εξασφαλίζοντας την επόμενη μέρα της οικογένειάς τους. (Τα παιδιά τα έχουν ήδη στείλει στο εξωτερικό για σπουδές, δεν κινδυνεύουν). Κάτι μου λέει πως σε λίγο καιρό, στην ιδιωτική τους ζωή, θα κυκλοφορούν μεταμφιεσμένοι.
Υ.Γ. 1) Οι πληροφορίες μου πάντως λένε ότι ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει λίαν συντόμως κατάλογος με τις διευθύνσεις κατοικίας τους....
Υ.Γ.2) Για όσους δεν το έχουν ήδη αντιληφθεί ακόμα και αρχίσουν τους εξορκισμούς εναντίον της βίας, θα τους θυμίσω απλώς πως: «Η φτώχια είναι η χειρότερη μορφή βίας» -Μ. Γκάντι

Το μοιραίον του πράγματος. Για όσους έχουν διαβάσει Ιστορία ή Κοινωνιολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου