Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Έχεις γράμμα


Μπορεί επιτέλους κάποιος να μου λύσει μερικές απορίες;
Γιατί σε όλα τα σπίτια ο Άη Βασίλης πηγαίνει παραμονή Χριστουγέννων και στο δικό μας έρχεται πάντα παραμονή Πρωτοχρονιάς; Ε;
Και γιατί όταν ρωτάω τον μπαμπά, αυτός μου απαντά πάντα: «Σκατά, ο Άγιος της Κόκα Κόλα ο χοντρομπαλάς, πάει στα σπίτια τα Χριστούγεννα. Ο δικός μας Άγιος έρχεται την Πρωτοχρονιά, τη μέρα της γιορτής του».
Γιατί η μαμά είπε ότι από φέτος ο Άγιος Βασίλης δε θα δέχεται παραγγελίες, αλλά θα φέρνει σε κάθε παιδί ό, τι βρει;
Και τέλος γιατί η θεία μου έχει στο σπίτι της κρυμμένη μια σακούλα με 5 δώρα και 5 ονόματα πάνω τους; ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ! Όταν τη ρώτησα ποιανών είναι αυτά τα δώρα, μου απάντησε (με το ζόρι), ότι φέτος έγινε βοηθός του Άη Βασίλη και τον βοηθά στην παράδοση των πακέτων.
Καθόλου δε με ικανοποιούν οι απαντήσεις των μεγάλων.
Μπορεί να με βοηθήσει κανείς;;;;;
Σοφία


Αγαπητή Σοφία,
Δε ντρέπεσαι κοτζάμ γαϊδούρα πέμπτης Δημοτικού να πιστεύεις ακόμα στον Άγιο Βασίλη; Έχω την υποψία σκασμένο, ότι παριστάνεις πως πιστεύεις στον Άγιο, για να τσεπώνεις τα δώρα.
Επίσης μη χώνεις τη μύτη σου εκεί που δε σε σπέρνουν. Τα δώρα τα είχα κρύψει καλά στο ντουλάπι της κουζίνας. Τι δουλειά είχες να ανοίγεις ξένα ντουλάπια;
Και όχι, δεν είμαι βοηθός του Άη Βασίλη, αποκαθιστώ μια αδικία απλώς.
Επειδή στην ερώτηση του Μιχάλη, που με κοίταζε με βουρκωμένα μάτια: «Εμάς κυρία, γιατί δεν έρχεται ποτέ ο Άγιος Βασίλης στο σπίτι μας;», η πιο πειστική απάντηση που βρήκα να του πω ήταν: «Γιατί μέχρι φέτος δεν ήξερε τη διεύθυνσή σας. Φέτος όμως που μου έδειξε η αδερφή σου το σπίτι που μένετε, θα τηλεφωνήσω στον Άγιο, θα του εξηγήσω το δρόμο και ο Άγιος Βασίλης, σου υπόσχομαι πως φέτος θα έρθει στο σπίτι σας».
Με το υπόλοιπο του μισθού και του δώρου, σκηνοθέτησα την επίσκεψη του Αγίου στο σπίτι του Μιχάλη, με τα 5 αδερφάκια.
Αυτά μόνο μπορώ να σου απαντήσω εγώ. Για τα υπόλοιπα, ρώτα τον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου, αυτούς τους δύο συμπαθητικούς κυρίους που ο μπαμπάς σου τους κατεβάζει καντήλια όποτε τους δει στην τηλεόραση.

Υ.Γ. Όπως καταλαβαίνεις φέτος δεν έχει δώρα για σας.
Είμαι άφραγκη!
Η θεία σου

4 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφη ανάρτηση...
    Χρόνια Πολλά Ανατολή, όσο κι αν οι ευχές μας πια ειναι χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, ας ελπίζουμε σ' αυτούς τους λίγους τρελλούς που ακόμη επιμένουν να ελπίζουν...
    Καλές γιορτές!!
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. marianaonice,
    Καλές γιορτές σε σένα και στους δικούς σου. Εύχομαι τα δύσκολα που σε βρήκαν, να είναι περαστικά!
    Καλή απελευθέρωση! (οικογενειακή μας ευχή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο αγιος των πολυεθνικων φερνει και αλλα δωρα πολλες απολυσεις καλη χρονια με χαμογελα ειναι τσαμπα και κανενας πιπης δεν μπορει να τα φορολογησει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νίκο,
    Καλή χρονιά και σε σένα. Πολλή δύναμη και υπομονή να έχουμε. Και οργή. Χρειάζεται κι αυτή στις μέρες μας (για να μη μεταβληθούμε σε κοπάδι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή