Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Yes, we can

Γράφει η Πολυπα Μομφεράτου
Νά πανικοβληθώ;
Ελεύθερα, μου απαντάνε οι καραγκιόζηδες,  που είτε προτείνουν (και καλά) ώς πρόταση τρομερής ευφυΐας την παράταση αποπληρωμής, είτε και επιχαίρουν ώς μεγάλη επιτυχία την απόφασή της στις Βρυξέλλες.

Τί σημαίνει η παράταση της αποπληρωμής των 110 δις δανεικών;
Κατ’ αρχάς να σημειωθεί ότι μιλάμε για τα 110 δις των δανεικών της τρόικα και όχι ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ!
Σημαίνει λοιπόν ότι θα έχουμε την τρόικα στο κεφάλι μας για 11 χρόνια αντί για 5.
Σημαίνει επίσης ότι θα συμφωνηθούν και θα υπογραφούν ακόμα περισσότερα μνημόνια, που ένας θεός ξέρει τί λογαριασμός θα ζητηθεί να πληρώσει εκ νέου ο Ελληνικός λαός από εκεί μέσα.

Αλλά ακόμη πιό χειρότερα σημαίνει ότι θα εξακολουθούνε να μας δανείζουν για ακόμη πιό πολλά χρόνια, με ακόμη πιό υψηλό επιτόκιο. Το επιτόκιο που θα συμφωνήσουν με την Ιρλανδία θα’ ναι μεταξύ του 5,8% με 6,7%. Κάτι ανάλογο θα κάνουν και με την Ελλάδα, αφού θέλουν να ευθυγραμμίσουν τις δύο χώρες στο χρόνο της αποπληρωμής.
Και επίσης ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΧΕΙΡΌΤΕΡΑ σημαίνει ότι τα νέα δάνεια που θα παίρνουμε για 11 συναπτά έτη ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, αλλά όπως και τα 110 δις στο Αγγλοσαξονικό δίκαιο. Δηλαδή όταν ξεπαστρέψουν και ξεζουμίσουν ότι υπάρχει στους Έλληνες εργαζόμενους και δέν θα έχουν τίποτε άλλο να του πάρουν οι δανειστές για να αποπληρωθούν, τότε θα ορμήξουν στην δημόσια περιουσία και στα εδάφη της χώρας.

Πόσους Τσολάκογλου ακόμα θα μαζέψει ο δύστυχος τούτος τόπος;
Και πόση ηλιθιότητα μπορεί να διακρίνει ένα λαό, που αντί να βγεί στους δρόμους και να τα κάνει όλα λίμπα, εξακολουθεί να πιστεύει ότι άν συνεχίζει να δανείζεται για να πληρώνει τα χρέη του δέν αυξάνει διαρκώς και με μεγαλύτερη ένταση αυτό το χρέος;
Υπάρχει άλλος δρόμος ? Ναι, υπάρχει και yes we can :
Έχει γραφτεί και είναι πλέον γνωστό και στον κάθε ντούβλακα ότι το 2011 θα χρειαστεί το Ελληνικό κράτος 43,4 δις ευρώ για να πληρώσει ΜΟΝΟ τους τόκους και τα τοκοχρεωλύσια.
Επίσης είναι γνωστό ότι το χρέος ανέρχεται στο εξωφρενικό ποσό των 340 δις ευρώ.
Και τέλος επίσης γνωστό είναι ότι δανειστήκαμε 110 δις τα οποία θα πάρουμε σε διάστημα 3 ετών και τα οποία παίρνουμε για να πληρώσουμε αποκλειστικά ομόλογα που σκάνε + τόκους κ.λ.π.
Με την επιμήκυνση ΔΕΝ ΓΛΙΤΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ απλά μεταθέτουμε την ταφή για αργότερα!

ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΛΟΙΠΟΝ εδώ και τώρα !
Είναι ψεύδος μέγα αυτό που ισχυρίζεται ο Τσολάκογλου και τα κυβερνοπαπαγαλάκια ότι η παύση πληρωμών σημαίνει κήρυξη πτώχευσης.
Στη διεθνή πρακτική έχουμε πολλές χώρες που κατά καιρούς αρνήθηκαν να πληρώσουν τους δανειστές τους, χωρίς να κηρύξουν πτώχευση. Εχω ξαναδημοσιεύσει για το παράδειγμα του Εκουαδόρ όπου έγινε αποδεκτή η αιτίασή του ότι το χρέος ήταν απεχθές, μή πληρωτέο και εν μέρει παράνομο. Δέν είναι κάτι σπάνιο στην Διεθνή πρακτική ούτε πρωτάκουστο.
Αντίθετα ο Τσολάκογλου και η παρέα του μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση, ΑΦΟΥ πρώτα μας πάρει ότι έχουμε και δέν έχουμε απο δημόσια περιουσία και εδάφη και αφού ξεπουλήσει για μιά κούπα ρύζι τον εργαζόμενο λαό στα σκλαβοπάζαρα του εργασιακού μεσαίωνα.
Στάση πληρωμών εδώ και τώρα και επανεξέταση του κάθε ομόλογου ξεχωριστά, ώστε να ερευνηθεί πού χρησιμοποιήθηκε, εάν πέσαν μίζες ή εάν έχουν πληρωθεί υπέρογκοι τόκοι. Επίσης να ερευνηθεί ξεχωριστά και ποιός είναι ο κάτοχος του κάθε ομολόγου. Αν είναι ατομικοί αποταμιευτές ή πολύ περισσότερο ασφαλιστικοί οργανισμοί εκεί θα αναδιαπραγματευτείς το συγκεκριμένο χρέος και θα κοιτάξετε ομού να βρείτε την καλύτερη συμβιβαστική λύση και για τους δύο (δημόσιο και ομολογιούχο).

Αυτή είναι η μοναδική λύση και άλλη δέν υπάρχει.
Αλλά φυσικά η στάση πληρωμών προυποθέτει και το ξωπέταγμα στα αζήτητα αυτής εδώ της κυβέρνησης.
Μόνο ένα πλατύ λαικό μέτωπο που θα περιλαμβάνει πολιτικές δυνάμεις που έχουν κατανοήσει και δέχονται την στάση πληρωμών σάν το μοναδικό εθνικό διέξοδο, καθώς και τις ταυτόχρονες πολιτικές της εξόδου απο την ευρωζώνη, της εθνικοποίησης των βασικών τραπεζών, του ελέγχου της ροής των κεφαλαίων και την κατεύθυνση των λαικών πόρων στην Ελληνική παραγωγή και όχι στα θυσαυροφυλάκια των τραπεζών, είναι η μοναδική λύση για την χώρα.-

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστώ για την υποστήριξη όχι των γραφομένων μου αλλά των ιδεών.
    Θα βρεθούμε, γιατί δέν είμαστε προσκυνημένοι αλλά είμαστε θαρραλέοι και τρελοί.

    Πούπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή