Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Ρομπάι: Η εποχή του έθνους - κράτους τέλειωσε. Επικίνδυνοι για την ειρήνη οι ευρωσκεπτικιστές!

Η εποχή του έθνους-κράτους έχει τελειώσει και η ιδέα ότι οι χώρες μπορούν να σταθούν μόνες τους είναι μια «ψευδαίσθηση» και ένα «ψέμα», πιστεύει ο πρόεδρος της ΕΕ , ενώ όπως είπε, "ο εθνικισμός είναι η χειρότερη απειλή που αντιμετωπίζει η ήπειρός μας, καθώς γεννά το μίσος για κάθε τι διαφορετικό".
Σε μια από τις πιο ανοικτές διακηρύξεις του στόχου που είναι το ευρωπαϊκό υπερκράτος, από την εποχή του Ζακ Ντελόρ, ο Herman Van Rompuy προχώρησε στο να καταγγείλει τον ευρωσκεπτικισμό ως την «μεγαλύτερη απειλή για την ειρήνη».
Οι συντηρητικοί βουλευτές καταδίκασαν τις εμπρηστικές παρατηρήσεις στην ομιλία του κ. Van Rompuy  κατά την 21η επέτειο από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, στις 9 Νοεμβρίου.
Είπαν ότι αποδείχθηκε ότι ο David Cameron θα πρέπει να δώσει μάχες, εάν δεν θέλει να δοθούν επιπλέον αρμοδιότητες στις Βρυξέλλες.
23 συντηρητικοί βουλευτές, συμπεριλαμβανομένου του πρώην υποψήφιου για την ηγεσία Ντέιβιντ Ντέιβις, απαίτησαν δημοψήφισμα, εάν η Συνθήκη της Λισαβόνας τροποποιηθεί - ακόμα και αν οι υπουργοί υποστηρίζουν ότι οι αλλαγές δεν επηρεάζουν το Ηνωμένο Βασίλειο. Η έκκλησή τους ηττήθηκε.
Στην ομιλία του στη γερμανική πρωτεύουσα ο Van Rompuy είπε στο ακροατήριό του ότι «η εποχή του ομοιογενούς έθνους-κράτους έχει τελειώσει».
Πρόσθεσε ότι ο «κίνδυνος» του ευρωσκεπτικισμού εξαπλώνεται πέρα από τα όρια των χωρών, όπως η Βρετανία και γίνεται μία ισχυρότερη δύναμη σε ολόκληρη την ήπειρο.
«Πρέπει από κοινού να καταπολεμήσουμε τον κίνδυνο ενός νέου ευρωσκεπτικισμού», δήλωσε. «Αυτό δεν αποτελεί πλέον μονοπώλιο για λίγες χώρες.
«Σε κάθε κράτος μέλος, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι η χώρα τους μπορεί να επιβιώσει μόνη της στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο. Είναι κάτι περισσότερο από μια παραίσθηση - είναι ένα ψέμα ».

Ο Βέλγος πολιτικός εξίσωσε τον ευρωσκεπτικισμό με τον φόβο, ο οποίος τελικά οδηγεί σε πόλεμο - επαναλαμβάνοντας τη γνωστή φράση πρώην Γάλλου προέδρου Φρανσουά Μιτεράν, ότι «ο εθνικισμός είναι πόλεμος».
«Ο μεγαλύτερος εχθρός της Ευρώπης σήμερα είναι ο φόβος», είπε. «Ο φόβος οδηγεί σε εγωισμό, ο εγωισμός οδηγεί στον εθνικισμό, ο εθνικισμός οδηγεί στον πόλεμο.
«Ο σημερινός εθνικισμός δεν αποτελεί συχνά μια θετική αίσθηση υπερηφάνειας για την δική μας ταυτότητα, αλλά ένα αρνητικό συναίσθημα φόβου για τους άλλους."
Υπεραμυνόμενος του ευρώ, δήλωσε ότι η ύφεση θα ήταν πολύ χειρότερη αν η Γαλλία είχε ακόμα το φράγκο και η Γερμανία είχε ακόμα το μάρκο.
Και πάλι μιλώντας για πόλεμο, είπε: «Απλά φανταστείτε τη μεγάλη ύφεση του 2008/09 με τα παλιά νομίσματα. Θα οδηγούσε σε νομισματική αναταραχή και στο τέλος της ενιαίας αγοράς. Ένας νομισματικός πόλεμος καταλήγει πάντα στον προστατευτισμό».
Και σε μια αποστροφή του για την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, επαίνεσε τους «πολιτικούς του 1989, τον Χέλμουτ Κολ, τον Φρανσουά Μιτεράν, τον Ζακ Ντελόρ».
Δεν υπήρξε καμία αναφορά για την Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία ως πρωθυπουργός της Βρετανίας στάθηκε κατά της στενότερης ενοποίησης.


Ο ηγέτης του UKIP, Nigel Farage, δήλωσε: «Ο ‘Rumpy Pumpy’ είναι ανίκανος να κυβερνήσει. Αυτός ο άνθρωπος αποτελεί μία υπερβολική καταστροφή που θέλει να καταργήσει το έθνος μας. Το μόνο μη-έθνος είναι το Βέλγιο, η χώρα του.
Ο συντηρητικός βουλευτής Douglas Carswell, δήλωσε: «Επιτέλους θα δούμε τις πραγματικές προθέσεις που έχουν οι ευρωκράτες. Εάν αυτά που λέει ο κ. Van Rompuy τα πιστεύει, θα πρέπει τουλάχιστον κάποιος να τον είχε εκλέξει πριν τα πει".

Στο μεταξύ άλλο θέμα ξέσπασε με σχετικά με τους ευρωκράτες που σπαταλάνε εκατομμύρια από τους φόρους του βρετανικού λαού για έργα όπως κέντρο υδροθεραπείας για σκύλους και στέλνοντας ένα θίασο να κάνει τον γύρο της Βρετανίας για την εκτέλεση του Χορού του Δύσοσμου Ποδιού (Smelly Foot Dance).
Στη Βρετανία, γήπεδα γκολφ, κέντρα μηχανοκίνητου αθλητισμού και κυνηγετικοί σύλλογοι επωφελήθηκαν από χιλιάδες λίρες που προορίζονταν για γεωργικές επιδοτήσεις.
Οι λεπτομέρειες που αποκαλύφθηκαν από τη δεξαμενή σκέψης ‘Open Europe’.
Ο διευθυντής του ‘Open Europe’, Mats Persson, δήλωσε: «Ο προϋπολογισμός της ΕΕ είναι παράλογος, υπερβολικά πολύπλοκος και απελπιστικά ξεπερασμένος. Τεράστια χρηματικά ποσά σπαταλούνται για έργα τα οποία δεν κάνουν τίποτα για να βοηθήσουν την οικονομία της ΕΕ να μπει και πάλι στο προσκήνιο. Δεν θα έπρεπε να μιλάμε καθόλου για αυξήσεις προϋπολογισμού μέχρι τα προβλήματα με τις σπατάλες και την κακοδιαχείριση να εξαλειφθεί.
...............................................................................................................................
Σημ: Φανταστείτε όλα αυτά τα χρόνια μας αποκαλούσαν «ευρωσκεπτικιστές» και μας χλεύαζαν εμάς που αμφισβητούσαμε τον ευρωπαϊκό παράδεισο της Αγίας Οικογένειας της Ευρώπης. Έναν παράδεισο που κάθε μέρα που περνά αποκαλύπτεται ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά η Φάρμα των Ζώων. Δεν τηρούν πλέον ούτε τα προσχήματα. Το γνωστό ανδρείκελο που παριστάνει τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (η ίδια του η αδερφή τον αποκάλεσε κλόουν και τον έκανε αφίσα σατιρική), ο εκλεκτός της Λέσχης Bieldemberg, που ούτε κλητήρα στο γραφείο σου δε θα τον προσελάμβανες, το δήλωσε καθαρά: Τέρμα τα έθνη- κράτη της Ευρώπης, από εδώ και πέρα όλοι θα είμαστε μέλη της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, κόμποι στην ευρωπαϊκή κουρελού, άνθρωποι χωρίς ταυτότητα, χωρίς ιστορία και πολιτισμική υπόσταση και σε όποιον αρέσει. Όποιος διαφωνεί είναι εχθρός της ειρήνης, θέλει πόλεμο.
Και το πιο τραγικό είναι πως η πιο σθεναρή φωνή στο ευρωκοινοβούλιο, είναι ένας ακροδεξιός –εθνικιστής, φίλος της Ελλάδας. Οι δικοί μας πού είναι; Για μια ακόμα φορά ο Nigel Farage, υποστήριξε τη χώρα μας, στην επίθεση που δέχεται. Κάποια στιγμή πρέπει να τον τιμήσουμε.
Δείτε κι εδώ:
Nigel Farage: Ποιοι στο διάβολο νομίζετε ότι είσαστε; Είστε πολύ επικίνδυνοι

3 σχόλια:

  1. Γειά σου Ανατολή,
    ΟΛΑ σωστά, αλλά... ενίσταμαι σε μία μοναδική ανακρίβεια. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ακροδεξιός" ο Nigel,
    απλός δεξιός είναι. Παλιός συντηρητικός βουλευτής που διαφώνησε με τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του κόμματός του και αποχώρησε, ΟΧΙ ιδρύοντας κάτι σαν το Λα.ΟΣ. αλλά ιδρύοντας το "Κόμμα της Ανεξαρτησίας", το οποίο δεν ζητάει τίποτε άλλο από όσα δηλώνει το όνομα του. Ανεξαρτησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @OMADEON,
    thanks για τη διευκρίνηση. Η πρόταση μου ισχύει, να τον τιμήσουμε, μαζί με τους άλλους φιλέλληνες. Γιατί φίλους της Ελλάδας στο εσωτερικό ειδικά, δύσκολο να βρεις. Ειδικά αν σε πάρουν πρέφα κάτι αριστεροί ευρωλιγούριδες, διεθνιστές και του κ@..ου τα εννιάμερα, θα βρεις τον μπελά σου και θα απολογείσαι για την αγάπη και την αγωνία που νιώθεις για την πατρίδα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή μου Ανατολή,
    ΔΕΝ διακατέχομαι προσωπικά από... τόσο μεγάλη "αγάπη για την πατρίδα μου". ΣΙΓΑ...
    Η "πατρίδα" δεν μου προξενεί πλέον ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Πατρίδα θεωρώ τα ιδανικά μου και ΜΟΝΟ αυτά. Νοιάζομαι όμως ΠΟΛΥ για το λαό της χώρας μου και παραμένω ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ διεθνιστής. Οταν και όπου αδικείται, αυτός ο λαός, τον στηρίζω ΟΣΟ μπορώ. Οταν και όπου κάνει... βλακείες, του "τη λέω"... χοντρά (χεχε). Π.χ. εδώ:
    Η ανυπέρβλητη εγκληματική βλακεία της λαϊκής πλειοψηφίας (About 50% of Greeks are certified, proven NON-voting idiots)

    ΑπάντησηΔιαγραφή