Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Σε χαχόλους απευθύνονται οι κυβερνώντες;

Γράφει ο Καφενόβιος
Μα, τόσο ηλίθιους μας θεωρεί η κυβέρνηση, όταν καταθέτοντας τον πιο βάρβαρο προϋπολογισμό, ίσως, όλων των εποχών, επιμένει ότι, δεν θίγει τους μισθούς και τις συντάξεις; Εχασε τόσο πολύ το μέτρο, βρίσκεται σε απόγνωση, ή συνεχίζει το γνωστό παπατζιλίκι;
Οι εργαζόμενοι οι συνταξιούχοι, οι μικροί επαγγελματίες και όχι μόνο στραγγαλίζονται με τις νέες αυξήσεις στο ΦΠΑ, για το σύνολο των προϊόντων ευρείας λαϊκής κατανάλωσης, στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, στη ΔΕΗ, στα εισιτήρια.
Δεν θίγονται οι μισθοί και οι συντάξεις όταν η τιμή του πετρέλαιου θέρμανσης από τις αρχές του χρόνου σχεδόν θα διπλασιασθεί και θα φθάσει στα 1,3 ευρώ το λίτρο;
Και κοντά σε όλα αυτά μπαίνει «ψαλίδι» στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο, με στόχο την εξοικονόμηση 100 εκατ. ευρώ.
Πάλι καλά, που ασπάζεται η κυβέρνηση τις μαύρες προβλέψεις για την έκρηξη της ανεργίας τόσο το 2011 όσο και το 2012, όπως προκύπτει από την εισηγητική έκθεση του κρατικού προϋπολογισμού. Για το 2011, το οικονομικό επιτελείο προβλέπει ανεργία 14,6% και για το 2012, περαιτέρω αύξησή της στο 14,8%.
Συνολικά, τα πρόσθετα μέτρα που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός, διαμορφώνονται στα 14 δισ. ευρώ.
Το βίντεο είναι από: madmax28281

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου