Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

κύρ-Καθηγητά, σαν να μη τα λες καλά

Γράφει ο: Έλλην Φορολογούμενος
Nouriel Roubini (Γεν. Κωνσταντινούπολη 29 Μαρτίου 1959)
Αμερικανός καθηγητής Οικονομικών στο Stern Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και πρόεδρος της Roubini Global Economics, μιας εταιρείας συμβούλων.

Αφού πήρε το πτυχίο του στην πολιτική οικονομία στο Πανεπιστήμιο Bocconi, Μιλάνο της Ιταλία και διδακτορικό στα διεθνή οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Harvard, Cambridge,της  Μασαχουσέτη, άρχισε την ακαδημαϊκή έρευνα και τη χάραξη πολιτικής ως καθηγητής στο Γέιλ, ενώ εργαζόταν παράλληλα  στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ ),στη Federal Reserve,την Παγκόσμια Τράπεζα, και την Τράπεζα του Ισραήλ. Ένα μεγάλο μέρος της μελέτης του επικεντρώνονται στις αναδυόμενες αγορές. Κατά τη διάρκεια τηςκυβέρνησης του προέδρου Μπιλ Κλίντον, μέλος του Συμβούλιου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, αργότερα σύμβουλος του Timothy Geithner, ο οποίος είναι τώρα υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ. Ο προκομμένος αυτός νέος ενώ........... εργαζόταν και διαμόρφωνε το κλίμα αλλά και τα αυτά καθαυτά τα γεγονότα της παγκόσμιας οικονομίας, έκανε και
part time τον προφήτη.

Το 2008, το περιοδικό Fortune έγραψε: "... Το 2005 ο Ρουμπίνι είπε οι τιμές των σπιτιών ήταν μια φούσκα  που θα βύθιζε σύντομα την αμερικάνικη  οικονομία !
Τότε του πρόσαψαν το παρατσούκλι ο  Κασσάνδρας. Τώρα είναι  σοφός»
Αυτά γραφούν τα περιοδικά και μετά κλαίγονται οι εκδότες γιατί μπαίνουν μέσα.
 
Τον Σεπτέμβριο του 2006, προειδοποίησε το ΔΝΤ ότι: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν πιθανό να αντιμετωπίσουν μια ακόμα  πετρελαϊκή κρίση, μαζί απότομη μείωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και τελικά, μια βαθιά ύφεση ». από τότε καθιερώθηκε στα αμερικάνικα περιοδικά με  το προσωνύμιο  «προφήτης» .

Εδώ και έναν περίπου χρόνο ξοδεύει μεγάλο μέρος από το χρόνο του στο να προσπαθεί να πείσει με κάθε τρόπο,  τις αγορές ότι η ελληνική οικονομία είναι υπό κατάρρευση . Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη η σπουδή που δείχνει αυτό το «παλικάρι» στο να πείσει τον κόσμο ολάκερο ότι η Ελλάδα θα γκρεμίσει την οικονομία της Ευρώπης , κατά συνέπεια όλου του δυτικού ημισφαίριου , γεγονός που θα οδηγήσει σε κατάρρευση την παγκόσμια οικονομία και τέλος όλο το συμπάν θα καταστραφεί , επειδή λέει (Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ)  οι παππούδες στην Ελλάδα πίνουν φθηνό καφέ στα ΚΑΠΗ και πάνε και από καμία εκδρομούλα στα Σουρμένα . Επειδή δεν κόβουν αποδείξεις στα κυλικεία των σχολείων και επειδή δεν έχουμε κάρτα καταναλωτή για να μας κόβουν ψηφιακές αποδείξεις. Το πρόβλημα λέει ,ο κατά τα αλλά συμπαθέστατος   Τουρκοεβραίος οικονομολόγος , είναι ότι οι μεικτοί  μισθοί των Ελλήνων οδηγών αστικών λεωφορείων είναι τόσο υψηλοί που καθιστούν την παγκόσμια οικονομία  έρμαιο και βορά στα αδηφάγα αιτήματα των εργαζομένων στις Ελληνικές ΔΕΚΟ .

Ο Αρμαγεδών δε της διεθνούς οικονομίας δεν θα προέλθει από τους εκτυπωτές δολαρίων του αδερφούλη του  και των συν αυτό αδελφών, την εσκεμμένη και κατά συρροή αλλοίωση των πραγματικών στοιχείων των κολοσσιαίων εταιριών  του πλανήτη (ENRONLEHMAN Brother κλπ ) , αλλά από τα παπούτσια που χορηγούσε το ΙΚΑ στους διαβητικούς !
 αυτά λέει ο κατά τα αλλά αξιοπρεπής καθηγητής που έχει και ένα fund άμα λάχει νοούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου