Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Το πρόγραμμά μας απόψε εκτάκτως μεταβάλλεται


Αλλαγή προγράμματος.
Απόψε Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, δε θα προβληθεί το επιτυχημένο σήριαλ του MEGA: «ΤΟ ΝΗΣΙ». Στη θέση του θα προβληθεί εκτάκτως και μόνο για σήμερα «ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ».
Πρόκειται για φιλμ φετινής παραγωγής 2010, διάρκειας 135 λεπτών. Το φιλμ αφηγείται την ιστορία ενός  ναυαγού, του πρωταγωνιστή, που διασώθηκε από το ναυάγιο του Τιτανικού,  πάνω σ’ ένα κανό.
Ο απίθανος αυτός τύπος ξεβράζεται τελικά στην ακτή μιας αφρικανικής χώρας έχοντας αμνησία, παραμιλώντας σε μια ακατάληπτη γλώσσα και υποστηρίζοντας πως είναι ο Μεσσίας.
Οι ντόπιοι εκστασιασμένοι από την αλλόκοτη παρουσία του τον ανακήρυξαν αρχηγό τους και άρχισαν να επιδίδονται σε λατρευτικές τελετές προς το πρόσωπό του. Ο ναυαγός όμως μέσα σε 11 μήνες κατόρθωσε να κάνει  τη χώρα άνω κάτω, σπέρνοντας τη διχόνοια, ξεθάβοντας παλιά μίση και δεισιδαιμονίες, φέρνοντας τη χώρα στο χείλος του εμφυλίου.  Και εμείς στο φιλμ παρακολουθούμε τη στιγμή που 6 ιθαγενείς απεσταλμένοι των αντίστοιχων φυλάρχων της χώρας, προσπαθούν να αποκαλύψουν την ταυτότητά του...
Η συνέχεια επί της οθόνης.
Μαύρη κωμωδία, γκροτέσκο χιούμορ, απίθανα κοντινά μονοπλάνα, απολαυστικοί μονόλογοι.
Μην το χάσετε!

2 σχόλια:

  1. Το κόκκινο λαμπατερ στην ταινία ήταν λάμπα θυέλλης;
    Άρτεμις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή Άρτεμης,
    Φαντάζομαι ότι ανφέρεσαι στο πορτατίφ στο γραφείο του αρχηγού. Μου φαίνεται όμως ότι ερμηνεύεις κάπως επιδερμικά το φιλμ. Δεν έπιασες τη σημιολογία του σκηνοθέτη.
    Κόκκινο λαμπατέρ=κόκκινο φωτάκι=η χώρα έγινε μπ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή